Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

27 april 2006

Doetinchem - gebroken neus na hulp vriend

Een 19-jarige Doetinchemmer heeft afgelopen zondag (23/4) een gebroken neus opgelopen toen hij zijn vriend te hulp kwam die in elkaar werd geslagen. Het incident deed zich omstreeks 04.15 uur voor in de Boliestraat toen het duo op weg was naar hun fietsen. Zijn kameraad (20) maakte een opmerking naar een groepje jongeren en kennelijk viel dit in verkeerde aarde. Hij werd direct geslagen en toen de 19-jarige zijn vriend te hulp kwam, kreeg hij een kopstoot. Kort daarop ging het groepje er vandoor en verdween via het tunneltje in de Gasthuisstraat. Het ging om 6 of 7Hollandse jongens van ongeveer 20 jaar. Degene die de kopstoot uitdeelde had een gezet postuur en was helemaal kaal. Zijn kameraad heeft woensdag (26/4) ook aangifte gedaan en hij liep kaakletsel op. Beiden hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie zoekt getuigen van het gebeurde.

Ulft - vreemde jassenverkoper

Een ouder echtpaar heeft afgelopen zondag ieder een suède jas gekocht van een onbekende man. Deze kwam omstreeks 14.45 uur bij hun aanleunwoning aan het Pier Molpad. Hij deed voorkomen of hij de jassen voor een prikkie namens de zorginstelling aan het echtpaar mocht verkopen. De hoofdbewoner ging zelfs nog mee naar de bank om geld (bedrag wordt niet bekend gemaakt) te pinnen en na zijn geld te hebben ontvangen, ging de onbekende verkoper er snel vandoor. Nu na afloop voelt men zich opgelicht en tevens wil het echtpaar met dit bericht anderen waarschuwen. De bewoners van het zorgcentrum zijn inmiddels ook gewaarschuwd voor dergelijke verkopers. De man is ongeveer 45 jaar, 1.90 lang en had een bol gezicht. Hij reed in een grote grijs/beige auto. Getuigen die in verband hiermee informatie hebben, kunnen bellen met 0900 - 8844.

Didam - trio met inbrekersgereedschap aangehouden

Agenten hebben donderdagochtend drie mannen uit Veenendaal/Barneveld (22, 22 en 26) aangehouden die zich verdacht gedroegen en inbrekersgereedschap in hun bezit bleken te hebben. De surveillerende agenten zagen het trio rond 03.15 uur in een auto op de Talmastraat rijden. Aan hun gedragingen te zien, leek het geen zuivere koffie en de agenten besloten het trio te controleren. Over hun verblijf in Didam hadden ze geen duidelijke verklaring en in de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De drie mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Dinxperlo - lastige feestganger

Een 19-jarige jongeman uit Dinxperlo is donderdagochtend aangehouden omdat hij amok maakte in een feesttent op de Helmkamp. Even na middernacht kreeg de politie een melding, dat de jongeman zich lastig bleef gedragen richting het barpersoneel. Zijn vrienden hadden geprobeerd de knul, die kennelijk iets te diep in het glaasje had gekeken, te kalmeren. Dit lukte niet en hij keerde zich tegen zijn vrienden en ging met hen op de vuist. De jongeman is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel en krijgt een boete.

Ulft -dealen softdrugs

De politie heeft woensdagmiddag op het J.F. Kennedyplein een 25-jarige Duitser en een 35-jarige man uit Ulft aangehouden die kennelijk met een softdrugsdeal bezig waren. De agenten kregen rond 17.15 uur een melding over verdacht gedrag van een viertal. Bij de komst van de agenten kregen zij het vermoeden dat het om dealgedrag ging. Toen zij de Ulftenaar wilden fouilleren op grond van de Opiumwet maakte deze bezwaar. Hij werd aangehouden en liep mee naar het politiebureau, evenals zijn maatje en de Duitser. Onderweg zagen agenten, dat de aangehouden man nog een tasje aan zijn maatje trachtte af te geven. Hier bleek later 16 gram weed in te zitten. Op het politiebureau zijn de mannen verhoord, maar zij hadden een heel andere verklaring voor hun verblijf op het plein. De politie maakt proces-verbaal op.

's Heerenberg - drankprobleem ? Troffen gemeentelijke controleurs donderdagochtend rond 07.30 uur bij het zwembad aan de Oude Doetinchemseweg een auto met brandende lampen aan. In de auto lag een mans-persoon te slapen en omdat zij een en ander niet vertrouwden werd de politie gebeld. Toen deze arriveerde werd de man wakker gemaakt en omdat er een paar lege bierflesjes op de bijrijderstoel lagen, moest de man blazen.. Tijdens de controle gedroeg de man zich nogal obstinaat en toen bleek dat hij niet meer mocht rijden, ging hij helemaal door het lint. De man werd aangehouden en in een politiecel ingesloten. Later op de dag is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Dinxperlo - fietsen uit schuur gestolen

Het is een frustratie voor iedere fietsenbezitter: je fiets is gestolen. Het feit wordt nog vervelender wanneer ze bij je thuis uit de niet afgesloten schuur zijn weggehaald. Dit overkwam een familie aan de Vriezenkamp. Woensdagochtend bleken de twee zwart/zilverkleurige Gazelle-fietsen van het type Chamonix te zijn gestolen. Men heeft gelukkig wel alle gegevens van de fiets bij de aangifte aan de politie kunnen melden. De politie adviseert altijd, zeker bij dure fietsen, om deze op slot te zetten en daarbij moet de eventuele schuur of garage ook niet vergeten worden.

Doetinchem - inbraak

Woensdag is er op klaarlichte dag ingebroken bij een woning aan de Loolaan. Er werd een klapraampje geforceerd en de dieven hebben de hele woning doorzocht. Men is er met een computer en beeldscherm vandoor gegaan.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --