Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 27-04-2006

Fietsendiefstallen opgelost

ABCOUDE Met de aanhouding van een 26-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats heeft de politie vijf fietsendiefstallen, onder meer in Abcoude, opgelost. De politie in Maarssen kreeg de man woensdag overgedragen van de collegas in Amsterdam. Daar was hij aangehouden omdat hij achter het stuur was aangetroffen terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. In de bestelbus waarin hij reed stonden vijf fietsen.

Onderzoek leerde dat die van diefstal afkomstig waren. De verdachte bekende drie fietsen te hebben gestolen in Abcoude en twee in Amsterdam. Dat gebeurde op klaarlichte dag. Onder het oog van winkelend publiek tilde de man de afgesloten fietsen in zijn bus. De politie wijst erop dat deze zaak weer eens duidelijk maakt dat het de moeite loont een fiets vast te maken aan een fietsenrek, lichtmast of iets dergelijks. Verder is de politie nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van een van de fietsen die in Abcoude is gestolen. Deze wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900- 88 44.

Bloedproef geweigerd

BREUKELEN Een 39-jarige man uit Loenen aan de Vecht is donderdag aangehouden na een vernieling en omdat hij is doorgereden na een aanrijding. Toen zijn medewerking aan een bloedproef werd gevorderd, weigerde hij.

Omstreeks 12.50 uur stopte een streekbus bij een halte op de Straatweg in Breukelen. De chauffeur hoorde een klap en zag dat de achterruit was vernield. Hij dacht aan een aanrijding, maar een passagier had gezien hoe iemand met een ruitentikker de ruit had ingeslagen.

De vermoedelijke dader ging er met hoge snelheid in een auto vandoor richting Loenen. In Nieuwersluis haalde hij op de Rijksstraatweg een andere auto in en veroorzaakte daarbij en aanrijding. Hij reed echter gewoon door. De man werd thuis aangehouden. Omdat hij bekend staat als harddrugsgebruiker, werd de bloedproef gevorderd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Scholier aangereden

MAARSSEN Een 13-jarige jongen op een fiets is dinsdagochtend aangereden op de Amsterdamsestraatweg in zijn woonplaats. De jongen stak de weg ter hoogte van de Koningin Wilhelminaweg over. De bestuurder van een bestelbus, een 39-jarige man uit Loenen aan de Vecht, remde nog , maar reed de jongen toch aan. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel bleef waarschijnlijk beperkt tot een zware hersenschudding. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Scootercontrole

MIJDRECHT In samenwerking met het scooterteam heeft het wijkteam van De Ronde Venen woensdag een scootercontrole gehouden. Daarbij werden 27 bekeuringen uitgeschreven.

Vanuit de hele gemeente werden scooterrijders door motoragenten naar de controleplaats op het politiebureau in Mijdrecht geleid. In totaal werden 47 bromfietsen gecontroleerd. De bekeuringen betroffen opvoeren (7), papieren niet kunnen tonen (6), geen helm dragen (2), technische gebreken (5), diverse gedragingen (6) en zich niet kunnen legitimeren (1). Twee brommers werden in beslag genomen omdat de framenummers vals danwel onleesbaar waren. Drie uitlaatsystemen werden in beslag genomen omdat ze te veel lawaai produceerden.

Tijdens de controle werd een 20-jarige Mijdrechter, wegens heling en belediging van agenten. Zijn snorfiets bleek een vals framenummer te hebben. Ook kreeg hij processen-verbaal omdat zijn verzekeringsplaatje bij een andere snorfiets hoorde (en hij dus onverzekerd reed) en omdat de scooter was opgevoerd. De politie doet nog nader onderzoek naar de scooter.

Bejaarde valt met fiets

WOERDEN Een 81-jarige vrouw uit Woerden is woensdag omstreeks 15.50 uur gewond geraakt toen zij met haar fiets viel op de Leidsestraatweg. Daarbij viel zij met haar hoofd op de stoep. De ambulance werd erbij geroepen. De Woerdense kon ter plekke worden geholpen met een pleister. De politie heeft haar thuisgebracht vanwege haar leeftijd en omdat haar bril stuk was.

Controle geslotenverklaring

MONTFOORT Op de Mastwijkerdijk, de Achtoven-West en de Slotlaan heeft de politie woensdagmiddag gecontroleerd op een verbod voor autoverkeer. Tussen 16.00 en 16.45 uur konden de agenten zeven automobilisten bekeuren.

Rijden onder invloed

Woerden Een 51-jarige Woerdenaar is woensdagavond betrapt met te veel drank op achter het stuur. De man werd omstreeks 20.00 uur gecontroleerd op de Steinhagenseweg. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholgehalte had van 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.

Onder invloed gevallen met bromfiets

MIJDRECHT Een 25-jarige Pool is woensdagavond aangehouden omdat hij met te veel drank op zijn bromfiets bestuurde. De man was omstreeks 23.00 uur op de Tienboerenweg gevallen met zijn brommer en was niet aanspreekbaar. Twee omwonenden die bijna over de man heen waren gereden, belden de politie. Zij waarschuwden ook het overige autoverkeer.

De man is onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek geen verwondingen te hebben. Wel bleek hij zwaar onder invloed van alcohol. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 885 ug/l. Vorig jaar was hij ook al eens aangehouden wegens rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

VINEKVEEN - Een 44-jarige man uit Almere is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op rijden onder invloed. De man werd omstreeks 02.00 uur gecontroleerd op de Groenlandsekade. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.