AutoRai

Infiniti komt in 2008 naar Europa

(4/27/2006)
Nissan Motor Co. Ltd. kondigde vandaag aan dat het luxe merk Infiniti in 2008 op de Europese markt zal worden geïntroduceerd. Deze beslissing werd in Tokio tijdens een persconferentie over de fiscale resultaten voor 2005 bekendgemaakt door Carlos Ghosn, President en CEO van Nissan.
Infiniti werd in 1989 in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Op dit moment wordt het merk in Noord-Amerika, Taiwan, het Midden-Oosten en Korea verkocht. In 2006 zal Infiniti ook in Rusland worden geïntroduceerd, gevolgd door China en de Oekraïne in 2007.

âIn 1999 hebben we besloten om zwaar te investeren in het merk Infiniti, waarbij we ons focussen op perfecte producten en een eersteklas gevoel van eigendomâ, aldus Ghosn. âDoor die investering is Infiniti het snelst groeiende luxemerk in de Verenigde Staten. Het merk staat mondiaal bekend om zijn mix van design, prestaties en luxe. Nu zullen we dit unieke merk ook aan klanten in Europa aanbiedenâ, vervolgde Ghosn.

Infiniti zal in Europa gedistribueerd worden via een apart sales- en servicenetwerk dat in de loop van 2008 operationeel wordt. Meer details over de definitieve productrange, de eigendomservaring en de bedrijfsstructuur zullen op een later tijdstip onthuld worden.

âDe tijd is rijp om Infiniti ook in Europa te introducerenâ, vindt Brian Carolin, senior vice president, sales en marketing van Nissan Europe. âDoor deze timing kunnen we de nieuwe generatie Infiniti-modellen introduceren, waaronder een zeer competitieve range benzine- en dieselmotoren, speciaal ontwikkeld voor de hoge eisen die onze Europese premiumklanten stellenâ, voegt Carolin toe.

Infiniti heeft een reputatie opgebouwd dankzij zijn eersteklas klantenservice, het moderne design en de uitstekende rijprestaties.

Sinds het bedrijf zich in 1999 opnieuw op Infiniti heeft gefocust, zijn de verkoopaantallen in de Verenigde Staten gegroeid van 72.637 tot 136.401 units in 2005, een groei van 88 %.

In Europa biedt Nissan werk aan 12.000 werknemers op het gebied van design, research en ontwikkeling, fabricage, logistiek, verkoop en marketing. In 2005 produceerde het bedrijf in totaal 508.901 autoâs in de Britse en Spaanse vestigingen, terwijl Nissan in Europa 540.954 autoâs verkocht. Het Europese hoofdkwartier van Nissan is gevestigd in Trappes (Parijs), Frankrijk.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster