Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 16

Inspraak bestemmingsplan De Harder

In het kader van de inspraakprocedure ligt een voorontwerpbestemmingsplan De Harder met ingang van 21 april gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen in het stadhuis. Het plan omvat het terrein van De Harder en het buurtpark ten westen hiervan en is globaal gelegen tussen de provinciale N302 en de Flevoweg.

Het bestemmingsplan voorziet voor deze belangrijke locatie in een kwaliteitsimpuls waarbij onder meer op het terrein De Harder de bouw van een omvangrijk gebouw mogelijk wordt gemaakt met een representatieve gevel langs de N302, waarbij de bestaande hal volledig in de nieuwbouw zal worden geïntegreerd. Het nieuwe gebouw krijgt het karakter van een themacentrum waarin meerdere activiteiten mogelijk zijn. De vestiging van grootschalige winkels wordt mogelijk gemaakt, waarbij het accent zal liggen op recreatie en vrije tijd. Daarnaast kunnen ook grootschalige woonwinkels worden gevestigd. De bestaande (vrije tijd)activiteiten van De Harder kunnen worden uitgebreid, waarbij kan worden gedacht aan onder meer een nieuwe bioscoop. Daarnaast kunnen kantoren worden gerealiseerd, alsmede één zelfstandig restaurant.

De zijde van het terrein aan het buurtpark en tegenover de Zeebuurt krijgt een herinrichting die passend is bij het karakter van de Zeebuurt. Hier voorziet het bestemmingsplan in een attractieve bebouwingswand met maximaal 66 woningen. De woningen worden ontsloten via de Flevoweg. Er wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid bij de woningen. Het parkje behoudt zijn groene karakter en wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht. Het bestaande industriespoorlijntje verdwijnt.

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie richten aan burgemeester en wethouders. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 153.

Intrekking milieuvergunning Nobelstraat

Bij de gemeente is een verzoek ingediend door Bronckhorst Lastechniek voor het gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunning voor het bedrijf aan de Nobelstraat 22.

Het verzoek en het ontwerpbesluit kunnen tot en met 2 juni worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bedenkingen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Milieuvergunning Wedding

Bij de gemeente is een milieuvergunning voor een drukkerij aangevraagd door Drukkerij Wedding BV, Nobelstraat 16.

De aanvraag en de ontwerpvergunning kunnen tot en met 2 juni worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Zienswijze kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Milieuvergunning Baanweg

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan Machinefabriek Harderwijk BV, Baanweg 20, voor het bewerken van metalen en kunststof.

De vergunning kan tot en met 2 juni worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Tijdelijk 30 km op Westeinde

Wegens de bouw van een tweetal kantoorpanden aan het Westeinde zal tijdelijk ter plekke een maximumsnelheid van 30 km/uur worden ingesteld.

Tussen Landstede en Icare worden aan de wegzijde twee kantoren gebouwd. Tijdens de werkzaamheden worden het fietspad en voetpad voor de te bouwen panden afgesloten. Fietsers en voetgangers worden met bebording en markering naar de overzijde van het Westeinde geleid. Om de verkeersveiligheid te waarborgen zal gedurende de bouwwerkzaamheden een snelheid van 30 km/uur worden ingesteld en zullen de fietsers over een korte afstand éénzijdig in twee richtingen fietsen. De bouw start binnenkort en duurt naar verwachting tot en met december.

Het verkeersbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met 1 juni kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Inrichting openbare ruimte, tel. 411 155.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Zeggemeen 63: dakkapel - Schokkermeen 19: vervangen kozijnen - Hierdenseweg 74: berging/garage - Meerkoetmeen 97: dakkapel - Stationslaan 106: uitbreiden woning - Van Brakellaan 45: uitbreiden woning - Herman de Manstraat 8: uitbreiden woning - Oranjelaan 23: garage
- Evertsenlaan 31: berging - J.P. Heyelaan 1a: dakkapel - De Wittenhagen 7: uitbreiden woning

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - St. Janshof 36: schuifdeur - Pontanuslaan 2: verbouwen pand t.b.v. huisartsenpraktijk - Tabaksweg 14: wagenschuur

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Pontanuslaan 2: slopen t.b.v. verbouwing - Tabaksweg 14: schuur

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Wijtgraaf 27: dakkapel - Celsiusstraat 12-14: reclamezuil - HK Pootstraat 12: carport - Swingdreef 34: uitbreiden woning - Roos- en Doornhof 29: wijzigen gevel westzijde - Vischmarkt 46: 2 dakkapellen - Grote Marktstraat 2: dakkapel

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Barbershopdreef 9: woning 2-onder-1-kap - Sonnevancklaan 18: kap op berging - Hagenhof 25: garage
- Molenweg 32: uitbreiden woning - Julianalaan 68: dakopbouw

Er zijn reguliere bouwvergunningen 1e fase verleend voor: - Barbershopdreef kavel 1 en 2: 2 woningen 2-onder-1-kap

Er is monumentenvergunning verleend voor: - Molenweg 32: veranderen woning

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 20 april t/m 1 juni: - Makkumpad 10: afdak en carport - gronddepot/grondwal in Drielanden-West langs de rijksweg A28.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Parallelweg 26 - 40: 22 bomen - Emdenmeen 22: 1 sierkers - Boerhavelaan 4: 12 bomen i.v.m. asbestsanering en bouwrijp maken van de grond.

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 1 juni kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.