Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-04-2006 o Persberichten District II

VERDACHT VAN DIEFSTAL 43 TUBES TANDPASTA
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 26 april een 40-jarige man uit Heemstede aangehouden in een supermarkt in het Piazza Center in Gorinchem. Hij wordt verdacht van diefstal van zon 43 tubes tandpasta met een totaalwaarde van 167,27. De man stopte de hoeveelheid onder zijn jas en verliet de winkel. Een alerte medewerker zag dit op de beveiligingscamera en hield de man buiten de supermarkt aan. De verdachte leverde de tandpasta weer in en werd verzocht mee naar binnen te gaan. Hierop werd hij lastig en agressief. De man smeet het winkelmandje met daarin de tubes tandpasta tegen een rek waardoor een fles wijn sneuvelde. Ook bedreigde hij woordelijk de winkelmanager. De politie werd gealarmeerd die de man aanhield en in verzekering stelde. Er is aangifte gedaan. De man staat als veelpleger bekend en wordt vrijdag voorgeleid.

BEDREIGING
SLIEDRECHT Woensdagmiddag 26 april is een 42-jarige Sliedrechter met de dood bedreigd door een automobilist die een mes in de hand had. Deze had de hand van de Sliedrechter met de autospiegel geraakt toen hij met hoge snelheid op de man af was gereden. Deze was op de Nachtegaallaan zijn auto aan het inladen. De politie kent de identiteit van de man en is naar hem op zoek.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT - Een 51-jarige man uit Gorinchem is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Dit werd ingevorderd omdat hij op woensdagavond met ruim 130 km/u over de A15 bij Sliedrecht reed waar in verband met wegwerkzaamheden 70 km/u is toegestaan.