NOC*NSF


De Finalemaand is begonnen!

NOC*NSF en de NOS introduceren tot en met 28 mei alle beslissende wedstrijden van het Nederlands basketball, handbal, hockey, korfbal, volleybal en waterpolo dagelijks via tv.sport.nl en ieder weekend rechtstreeks bij de NOS op Nederland 2.

Tijdens de finalemaand zijn op tv.sport.nl samenvattingen, interviews, reportages, historische overzichten, uitslagen en standen te vinden, met de nadruk op beeldmateriaal. Ook heeft iedere deelnemende sportbond een eigen web-portal, die wordt gevuld door een van de bonden die in de Finalemaand deelnemen.

NOC*NSF stelt de Finalemaand centraal in het crossmedia platform en werkt hierin samen met de bonden. Dit platform heeft als doel om sport via nieuwe communicatiekanalen aan te bieden met als doel sporters en sportliefhebbers aan de georganiseerde sport te binden. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van webcasting, video on demand, mobilecasting en narrowcasting.

De NOS ziet het als haar taak als publieke omroep om niet alleen grote sporten als voetbal te laten zien. Ze hoopt dan ook dat dit nieuwe evenement met medewerking van de sportbonden een groot succes wordt.

De volgende partijen dragen bij aan de crossmedia pilot: Techniek: United Broadcast Facilities (Vivesta, Jetstream, Chess, Mr Message), KPN Mobile, Xwits Content: NOS, Eyeworks Sport Communicatie: Bureau aan de Amstel Onderzoek: KLO, De Vos & Jansen Advies: Boer & Croon NeXtrategy