Ingezonden persbericht


Kluwer geeft vakinformatie gratis weg op kennisportaal Plein+

Nieuw initiatief Kluwer, Postbank, ArboNed en Centraal Beheer Achmea

Deventer, 27 april 2006 - Vanaf 1 mei kan elke MKB-adviseur tijd besparen door gebruik te maken van Plein+, een gratis online kennisportaal met complete en actuele informatie over financiële zaken, juridische vraagstukken, personeelskwesties, belastingen en automatisering. Deze vrij toegankelijke kennisbank is een initiatief van uitgeverij Kluwer in samenwerking met haar partners: de Postbank, ArboNed en Centraal Beheer Achmea. Plein+ biedt alles wat de belastingadviseur, accountant of medewerker van een administratiekantoor nodig heeft om de MKB-ondernemer goed te kunnen adviseren.

De informatiebehoefte neemt toe. Want er zijn veel ontwikkelingen op de aandachtsgebieden van de MKB-adviseur. Structuren van MKB-bedrijven worden ingewikkelder, wet- en regelgeving verandert en ook internationale regels worden steeds belangrijker. Bovendien komen steeds meer en bredere gespreksonderwerpen aan de orde tussen de MKB-adviseur en de klant.

Plein+ is de plek die alle relevante kennis op één plek gesorteerd, gecontroleerd en in samenhang aanbiedt. De vakkundige redactie maakt onder andere gebruik van externe bronnen, aangeleverd door overheid, onderzoeksinstellingen en brancheorganisaties. In 20 themadossiers, elk ondersteund door een aparte redactie, wordt praktisch toepasbare informatie gerangschikt en gemakkelijk doorzoekbaar gemaakt. Daarnaast krijgen belangrijke wetsvoorstellen of bijzondere gebeurtenissen tijdelijk aparte dossiers. Dit bespaart de MKB-adviseur veel tijd.

Voor meer informatie over Plein+, zie www.pleinplus.nl.

Over Kluwer en Wolters Kluwer
Kluwer (www.kluwer.nl) maakt deel uit van Wolters Kluwer, een multinationale speler in de sector van informatieverstrekking. Kluwer biedt oplossingsgerichte informatiediensten aan en beschikt over een breed gamma van producten, diensten en tools waarmee informatie bij onze klanten komt: portals, online databanken, e-publishing, cd-roms, software, tijdschriften, boeken, nieuwsbrieven, losbladige publicaties en opleidingen. Wij richten ons daarbij op professionals in de juridische, fiscale, financiële, bestuurlijke, HRM en commerciële beroepen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kluwer.nl

Kernmarkten van Wolters Kluwer zijn gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, financiën, belasting, administratie, recht, wet- en regelgeving en onderwijs. Wolters Kluwer heeft een jaaromzet (2005) van ¤ 3,4 miljard, ongeveer 18.400 werknemers en opereert in Europa, Noord-Amerika en Azië Pacific.