Ingezonden persbericht


Impressies voor en na verdieping van de landelijke verkeersader A4 online

Bekijk hoe de woonomgeving in Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude er na verdieping van de landelijke verkeersader A4 uit gaat zien. Klik op de link voor de impressies: http://www.w4.nl/voor_na.php

Waarom W4

Wie wel eens over de A4 tussen Leiden en Burgerveen rijdt, begrijpt dat verbreding van de weg een must is. Dagelijks passeren hier 100.000 voertuigen. En deze stroom verkeer wordt ieder jaar groter. De beruchte 'flessenhals' bij Zoeterwoude zorgt iedere dag voor opstoppingen. Het 'waarom' van de verbreding is dus nooit een issue geweest, wel het 'hoe'.

W4 staat voor de manier waarop de A4 verbreed wordt. Namelijk door een maatschappelijk en ruimtelijk verantwoorde inpassing van de verlengde, verdiepte en bredere A4 in de bestaande woonomgeving én het ontwikkelen van gebieden die naast de snelweg liggen.

De verbreding en inpassing van de A4 wordt met vereende krachten aangepakt. De provincie Zuid-Holland, het ministerie van V&W/Rijkswaterstaat, de buurgemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude en het ministerie van VROM hebben met elkaar de schouders gezet onder het zogenoemde W4-plan. Het doel is de leefkwaliteit in de regio verbeteren op de vier aspecten wonen, werken, wegen, water zodat:
* de woon- en leefkwaliteit van omwonenden van de A4 in Leiden, Zoeterwoude en Leiderdorp vergroot;
* de snelwegbarrière door dorpskernen heen vermindert;
* de omgeving wordt opgewaardeerd door natuurwaarden te versterken, recreatieparken en sportvoorzieningen aan te leggen en kantoren, bedrijven en nieuwe woonlocaties te ontwikkelen.

W4 geeft de Leidse regio een impuls op het gebeid van wonen werken wegen en water.

Met vriendelijke groet,

---------------------------------------------
drs. Andrea Slee
Communicatieadviseur W4
Ontwikkelingsbedrijf Leiderdorp
Postbus 35
2350 AA LEIDERDORP
T 071-5810746
F 071-5810748
M 06-29556338
E aslee@leiderdorp.nl

(aanwezig op woe. en do.
mobiel bereikbaar op andere dagen
m.u.v. ma.)