Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester drs. C.J.J.S. Majoor Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen die horen bij

een koninklijke onderscheiding aan de heer drs. C.J.J.S. Majoor, burgemeester van Eijsden. De heer Majoor is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in verband met zijn belangrijke en langdurige maatschappelijke verdiensten op een breed terrein op regionaal, provinciaal en landelijk gebied.

De heer Majoor begon zijn loopbaan 30 jaar geleden als secretaris van de Rotterdamse deelgemeente Charlois. In 1981 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Herten. Van 1988-1999 was hij burgemeester in Meerssen. Van 1999 tot aan zijn pensionering in oktober 2004 was de heer Majoor burgemeester in Weert. Sinds medio december 2005 is hij waarnemend burgemeester van Eijsden.

In het verlengde van de uitoefening van zijn functie, maar veelal ook daarbuiten, vervult en vervulde de heer Majoor gedurende een periode van meer dan 35 jaar diverse maatschappelijke nevenfuncties op het gebied van onder andere de cultuur, de zorg, nieuwe media, het onderwijs, kunst en literatuur, volkshuisvesting, veiligheid, sport maatschappelijke dienstverlening en cultuurhistorie. Zo was/is hij voorzitter van de Limburgse Federatie van Amateurtoneelverenigingen, voorzitter van de Culturele Raad Limburg, voorzitter van het bestuur van de Federatie Maatschappelijke Dienstverlening Limburg, voorzitter van het bestuur van de Stichting Reclassering Noord- en Midden-Limburg, bestuurslid van de Stichting Monumentenwacht, lid van de Raad van Toezicht van Leeuwenborgh Opleidingen, voorzitter van het bestuur van de Stichting Synagoge Meerssen, voorzitter van de Raad van Toezicht van St. Anna, lid van de Commissie Europese Zaken en van de Commissie Veiligheid van de VNG, lid van de Beheerscommissie Bouwfonds Limburgse Gemeenten en voorzitter van het bestuur van de Limburgse Orgelstichting.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Majoor op donderdag 27 april 2006 om 17.00 uur (bij de heer Majoor thuis).

27-4-2006 16:02