Gemeente Leeuwarden

Pauwenfeest Pauwenfeest

OBS de Potmarge presenteert 'Het Pauwenfeest'

Bron: gemeente Leeuwarden (27-04-2006) De leerlingen van groep 6 van OBS de Potmarge presenteerde woensdag 26 april hun maskervoorstelling 'Het Pauwenfeest. Onder de vogels van diverse pluimage woedde een griepje. Ze waren daardoor wat te neer geslagen. Om de moed erin te houden besloten ze gezamenlijk een feest te organiseren. Al zingend en dansend en pratend voelden ze zich snel weer een stuk beter.

De voorstelling was het slotspektakel van de lessen 'Mooi zo, blijf jezelf'. Doel van de lessen was -gegeven door de Manus Branding Stichting - het stimuleren van de sociale en emotionele vorming van kinderen, in het bijzonder het omgaan met elkaar. 'Mooi zo, blijf jezelf' is een van de programma's van de nieuwe preventieve wijkaanpak Communities that Care.

Met ingang van dit jaar is in de wijken Huizum-West/Huizum-Oost/Achter de Hoven/Schepenbuurt/Wielenpôlle (HASW) gestart met dit project. Deze lange termijn preventiestrategie richt zich op alle kinderen en jongeren van 0-18 jaar met als doel probleemgedrag te voorkomen.