Ingezonden persbericht


Persbericht

27 april 2006 lancering Whisky Passion
Eerste onafhankelijke magazine over whisky

Amsterdam, 24 maart 2006 - - Whisky Passion - een uitgave van Alinea Media Productions, zal vanaf 27 april in de winkels verkrijgbaar zijn. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky in Nederland en België. Het magazine verschijnt vier maal per jaar en de losse verkoopprijs is ¤ 3,95. Abonnees van Whisky Passion betalen ¤ 11,85 voor vier uitgaven.

Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. Ook zijn er veel whiskyclubs in Nederland en België actief. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion richt zich niet alleen op de single malt whisky of op Schotland alleen. Fjodor Gransjean, uitgever en hoofdredacteur van Whisky Passion: "Er is veel te vertellen over whisky en over de hele wereld wordt whisky gemaakt. Natuurlijk zal Schotland wel een prominente rol spelen in Whisky Passion, want hier ligt in mijn ogen de bakermat."

In elke uitgave zal aandacht zijn voor alle diversiteiten op het gebied van whisky. Dus niet alleen maar single malt whisky, maar ook blends, Amerikaanse, Japanse en Ierse whiskeys en likeuren. Whisky Passion wil zo compleet mogelijk zijn. In de whiskymarkt gebeurt op dit moment zoveel, dat elke editie weer boordevol zal staan met nieuws en achtergronden. Whisky Passion wil de consument meer vertellen over deze bijzondere wereld. Bijvoorbeeld over een whiskymenu: heerlijke gerechten, elke gang begeleid met een overheerlijke malt of blend. Elke uitgave stelt een bekende kok dit voor de lezer samen.

"Whisky Passion zal niet alleen aanwezig zijn in de boek- en tijdschriftenhandel, maar vooral ook bij de slijter en de whiskyspeciaalzaak", stelt Ronald Zwartepoorte, Consultant editor. "Juist deze specialisten vervullen een belangrijke functie en hebben contact met onze doelgroep. We willen ook deze liefhebbers graag betrekken bij het magazine. In elke editie zal een specialist aan het woord zijn over zijn passie voor whisky en uiteraard belichten we zijn winkel. We betrekken ook bewust onze lezers bij het magazine. In elke uitgave zullen we een whiskyproeverij door vijf professionals en vijf consumenten publiceren."

Facts & Figures
Het team van Whisky Passion bestaat uit Fjodor Gransjean, uitgever/hoofdredacteur, Ronald Zwartepoorte, Consultant editor, de bekende whiskyschrijvers Robin Brilleman, Jan Beek en Hans Offringa en de columnisten Jim McEwan, Distillery manager Bruichladdich, maar vooral een bekend whisky-ambassadeur, Gerrit Duit, Keeper of the Quaich, Antoinette de Koning, whiskyambassadrice en Bob Minnekeer, Belgisch whiskykenner bij uitstek. Daarnaast zullen in elk nummer gastschrijvers uit binnen- en buitenland artikelen schrijven. Het magazine Whisky Passion wordt ondersteund door de nieuwssite www.whiskypassion.nl .

Alinea Media Productions, Fjodor Gransjean, Postbus 75908, 1070 AX Amsterdam. Tel.: +31 (0)20 471 52 09, e-mail: info@alineamedia.nl.

Whisky Passion is een uitgave van Alinea Media Productions, een uitgeverij die zich vooral op culinaire uitgaven richt. Bekend is het culinaire magazine La Cucina Italiana. Whisky Passion is de nieuwste telg in de uitgeeffamilie en het enige onafhankelijke (niet gelieerd aan een whiskyclub, whiskyfestival of distilleerderij) magazine over whisky in Nederland en België.

Voor redactionele informatie of illustratie:
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com. www.influx-pr.com