Ingezonden persbericht


Vijftig jaar automatisering in één boek gevangen

Op 27 april verschijnt 'Eenvoud in Complexiteit', een boek geschreven door Theo Mulder en zijn beide zonen Hans en Arno, over vijftig jaar automatisering.

Rijswijk, 27 maart 2006 - De directe aanleiding voor dit boek waren de vele artikelen die deze drie ervaren ICT-professionals door de jaren heen hebben gepubliceerd in de Automatisering Gids. Deze artikelen geven een prachtig beeld van de tijdgeest en de grote sprongen die gemaakt zijn in de informatietechnologie.

De heren Mulder hebben deze ontwikkelingen als ondernemers in ICT op de voet gevolgd. Theo Mulder's Minihouse (later het bekende Multihouse) dateert van 1974. Arno startte in 1987 al op 18-jarige leeftijd Inventive Systems, een softwareleverancier die tot op de dag van vandaag met succes informatiesystemen ontwikkelt. Hans werkt op diverse terreinen van de ICT, bijvoorbeeld als mediator en arbiter in ICT-geschillen. Daarnaast houdt hij zich bezig met elektronische vergadersystemen. Hans zocht en onderzocht wetenschappelijke methoden om organisaties snel te (her)ontwerpen. Dit resulteerde in een promotieonderzoek met de titel Rapid Enterprise Design, waar hij 27 april aanstaande op promoveert aan de TU Delft.

In het boek 'Eenvoud in Complexiteit' werken de auteurs vier centrale thema's uit: Groei & Generatieconflicten, Management & Methoden, Communicatie & Educatie en ICT & Geschillenoplossing. Deze hoofdstukken zijn ontstaan uit de persoonlijke ervaringen en observaties van de auteurs en aangevuld met de door hen geschreven artikelen en columns in de Automatisering Gids.

'Eenvoud in Complexiteit' wordt gepresenteerd tijdens een gelijknamig congres dat Theo, Arno en Hans samen met gelieerde bedrijven organiseren op de TU Delft (27 april). Gastsprekers zijn Jan Timmer (oud president-directeur Philips) en Bas Linders (hoofdredacteur Automatisering Gids).

###

Meer informatie:

VIAgroep nv
Hulda de Vries
Postbus 1092
2280 CB Rijswijk
Telefoon: 070 - 33 68 178
E-mail: hulda.de.vries@viagroep.nl
Internet: www.eenvoudincomplexiteit.nl