Time : 18:57:43
Date : 20 April 2006
Sender Name: Ovam

persconferentie NMBS -Holding en OVAM aneringsplannen Vlaamse spoorwegterreinen

27 april om 13u30

De NMBS-Holding en OVAM (de Openbare Vlaamse
Afvalstoffenmaatschappij) nodigen u uit voor een persconferentie over de saneringsplannen voor de Vlaamse spoorwegterreinen. De persconferentie vindt plaats op donderdag 27 april vanaf 13u30 (onthaal) in het oude station van Antwerpen-Dam (Damplein 27, 2060 Antwerpen).
Op de persconferentie over de saneringsplannen krijgt u vanaf 14u stipt een korte kadering van deze plannen binnen het gevoerde beleid, de aanpak en afspraken door Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, Bruno Tuybens, federaal staatssecretaris voor Overheidsbedrijven, Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de NMBS-Holding en Henny De Baets, administrateur-generaal van OVAM.
Na de persconferentie wordt er een overeenkomst ondertekend. Hiermee leggen de NMBS-Holding en OVAM de planning en budgetten voor de sanering van de Vlaamse spoorwegsites vast voor de komende twintig jaar. De overeenkomst wordt ondertekend op de oude spoorwegsite van Antwerpen-Dam. Met het oog op de aanleg van een groot park werd al de helft van het terrein gesaneerd. Op de andere helft zijn de saneringswerkzaamheden nog volop en zichtbaar bezig.

Routebeschrijving
Het station Antwerpen-Dam is bereikbaar met de trein (vertrek in Antwerpen Centraal om 13.41 uur, aankomst om 13.48 uur). Als u met de auto komt, bereikt u via de Italiëlei de Noorderplaats. Daar neemt u de Ellermansstraat tot aan het Viaduct Dam. Aan het Damplein zal links van het voormalige stationsgebouw parkeerplaats gereserveerd zijn.