Gemeente Gorssel

Spreidingsbeleid krijgt verder vorm door spreidingsconsulent

In juni 2005 is het spreidingsconvenant getekend. De schoolbesturen en de gemeente hebben het spreidingsconvenant ondertekend om een meer evenredige verdeling van doelgroepleerlingen over de basisscholen in de kern Lochem te realiseren. Gelijktijdig met de ondertekening van het convenant was een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland ingediend voor uitvoeringsondersteuning van dit traject. Inmiddels heeft de provincie Gelderland de subsidie toegezegd. Hierdoor kan de uitvoering van het spreidingsbeleid verder uitgewerkt worden.

Taak spreidingsconsulent
Twee medewerkers van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) gaan deze taak vervullen voor de periode van anderhalf jaar. Zij zijn benoemd als spreidingsconsulent. De taak van de spreidingsconsulent is om concrete afspraken tussen de basisscholen te regelen. Verder moet hij/zij voorstellen ontwikkelen op basis waarvan de schoolbesturen afspraken maken over aanname, werving en doorverwijzing van leerlingen. Tot slot zal de spreidingsconsulent bijdragen aan de ontwikkeling van een gezamenlijk plan voor voorlichting aan ouders.

Folder
Meer informatie over het spreidingsbeleid staat in de folder `Spreidingsconvenant basisonderwijs Lochem'. Deze folder is verkrijgbaar bij scholen in de woonkern Lochem (CBS de Rank, OBS De Vennegötte, RK Basisschool St. Joseph, OBS Meester G. Propschool, Prins Hendrikschool, OBS de Toermalijn), peuterspeelzalen (Stichting de Garve) en bij de publieksbalie van de gemeente.