Twentse softwareontwikkeling aan de Turkse Rivièra

Starsale B.V. start ontwikkelbedrijf voor internetsoftware in Antalya

ENSCHEDE, 20060427 -- Starsale B.V. uit Enschede heeft in het Turkse Antalya een software development center geopend, waar Turkse programmeurs internet software ontwikkelen voor projecten in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Turkije.


Turkije.

Peter Langela, algemeen directeur van Starsale, ziet Turkije niet als lagelonenland voor goedkope software ontwikkeling. "In Turkije zijn de lonen weliswaar lager en is de werkweek iets langer, maar veel belangrijker is de ruime beschikbaarheid van technici op HBO en Academisch niveau. Antalya is de snelst groeiende stad van Turkije, en is met ruim anderhalf miljoen inwoners een keer zo groot als Amsterdam. Daarnaast heeft Enschede heeft binnen anderhalf uur reistijd meer dan vijf luchthavens met meerdere vluchten per dag naar Antalya, waardoor onze Turkse vestiging snel en goedkoop bereikbaar is. Wij zijn gevestigd op het hightech park West Mediterranean Technopolis, onderdeel van de campus van de Universiteit van Antalya, waar wij beschikken over moderne kantoren en snelle internet verbindingen", aldus Langela.

Maar ook de lokale markt is volgens Langela veelbelovend. "De Turkse markt voor internettechnologie groeit snel. Veel bedrijven hebben wel een eenvoudige website, maar professionele websites met een content management systeem of geavanceerde web portalen met toegang voor klanten, zijn nog een zeldzame verschijning. Als EU kandidaat ontwikkelt Turkije en haar economie zich razendsnel, en daarmee het aantal internet gebruikers".

Starsale.

Starsale B.V., opgericht in 2000, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van geavanceerde websites, content management systemen en web portalen. Starsale is gevestigd op het Business & Science Park in Enschede, en heeft een team van 18 internet specialisten. Starsale is preferred business partner voor iBOLT Portal, een product van het Israëlische Magic Software voor de ontwikkeling van geavanceerde en veelbezochte websites en portalen. In Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels tientallen implementaties gerealiseerd bij grote organisaties, waaronder VolkerWessels, Koningin Wilhelmina Fonds, Amsterdam ArenA, Zorgselect, CMS Derks Star Busmann en DIEHL Gruppe. Daarnaast ontwikkelt Starsale in eigen beheer het content management systeem CMSv2, waarmee websites gebouwd worden voor met name het MKB. Starsale heeft in totaal meer dan 250 implementaties bij ruim 150 klanten.



Ingezonden persbericht