RTL Group


Gijs Tulleken directeur aankoop films en series RTL Nederland

Gijs Tulleken is per 1 mei 2006 benoemd tot Directeur Aankoop Films en Series RTL Nederland. Hij gaat leiding geven aan de afdeling filmzaken die buitenlandse programmas, formats en films aankoopt voor RTL 4, RTL 5 en RTL 7.

Vanaf 1997 was Tulleken de rechterhand van de Directeur Aankoop van SBS. In 2004 werd hij daar benoemd tot baas van de afdeling filmzaken. Gijs Tulleken werkte eerder bij Concorde filmdistributie en Endemol Entertainment International op de aankoopafdeling.

Fons van Westerloo over de aanstelling van Gijs Tulleken: We zijn bijzonder ingenomen met deze aanstelling. Gijs heeft een indrukwekkende staat van dienst in het aankopen van films en series en was instrumenteel in het succes op dit gebied bij SBS.

Gijs Tulleken over zijn stap naar RTL Nederland: Ik kijk uit naar een periode waarin ik RTL ook op het gebied van films, series en formats een grotere en prominente rol kan laten innemen.


---

---------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718933.

© 2006 RTL Nederland / IP