Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester J.A.L. Peeters van Roggel en Neer

Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding aan de heer J.A.L. Peeters, burgemeester van de gemeente Roggel en Neer. De heer Peeters is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in verband met zijn belangrijke maatschappelijke verdiensten bij diverse organisaties op regionaal en provinciaal gebied.

De heer Peeters is in het verleden werkzaam geweest op verschillende secretarieën van Limburgse gemeenten en aansluitend secretaris in de gemeente Horst geweest. In 1983 werd hij benoemd tot burgemeester van de voormalige gemeente Roggel. Van 1985-1991 combineerde hij deze functie met het burgemeestersambt in de voormalige gemeente Neer. In 1991 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de nieuw gevormde gemeente Roggel en Neer. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2003 is de heer Peeters, in verband met de voorgenomen herindeling in Midden-Limburg, deze functie blijven uitoefenen.

De heer Peeters is zowel in het verlengde van zijn functie als burgemeester, maar veelal ook daarbuiten, meer dan 35 jaar maatschappelijk actief op diverse terreinen. Zo was/is hij onder meer bestuurslid van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, voorzitter van het bestuur van Het Groene Kruis Horst e.o., lid van het dagelijks bestuur van de Provinciale Vereniging Het Limburgse Groene Kruis, secretaris van het bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Horst e.o., docent aan de Limburgse Bestuursacademie, voorzitter van het bestuur van de Stichting Recreatieoord De Leistert, penningmeester van het bestuur van de Limburgse Schuttersfederatie en voorzitter van de stuurgroep herindeling van de gemeenten Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel en Neer.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Peeters op donderdag 27 april 2006 om 19.30 (bij de heer Peeters thuis).

27-4-2006 16:04