Bonnie Raitt in Utrecht en Groningen

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

De Amerikaanse singer-songwriter Bonnie Raitt komt volgend voorjaar voor twee concerten naar Nederland. Op zaterdag 29 april treedt ze op in Vredenburg in Utrecht en op zondag 30 april in de Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop voor deze concerten begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

Met haar mix van blues, folk, soul en rock breekt Bonnie Raitt in 1989 wereldwijd door met het album 'Nick of Time'. Dit album levert Raitt behalve een top 10 hit met 'Have A Heart', ook een Grammy Award voor beste album, beste pop- en rockzangeres op. Ook het daarop volgende album 'Luck of Draw' is een groot succes. Met dit album wint Raitt, volgens velen de beste vrouwelijke slide gitarist ter wereld, wederom meerdere Grammy Awards. In totaal heeft Bonnie Raitt negen awards gewonnen en is ze sinds 2000 opgenomen in de Rock 'n' Roll Hall of Fame.

In september is haar 18e album, 'Souls Alike' verschenen. Dit is het eerste album waarvan Raitt zelf de productie voor haar rekening heeft genomen.

Bonnie Raitt

+ support
Zaterdag 29 april 2006
Vredenburg, Utrecht
Entree: E31 (excl servicekosten)

Zondag 30 april 2006
Oosterpoort, Groningen
Entree: E35 (excl servicekosten)

Aanvang: 20:30 uur.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Noot aan de redactie (