Ingezonden persbericht


Persbericht

Ooiters krijgen les van Idols-choreograaf Gerald Windt

Jubeldans van Ooit in een nieuw jasje

De repetities zijn begonnen!! Vorige week werd er flink op los gedanst in Het Land van Ooit. Een nieuw team en natuurlijk een nieuwe dans. Niemand minder dan Gerald Windt had hierover de leiding. Gerald's unieke stijl "Streetdance New Style" is geïnspireerd door de hedendaagse videoclips. Deze stijl is een energieke, dynamische, constante krachtexplosie die zich kenmerkt door strakke en stoere bewegingen. Dit heeft meteen zijn weerslag gehad op de jubeldans van Het Land van Ooit. Deze dans, waarmee de Ooiters de Ridders en Jonkvrouwen uitzwaaien is hierdoor in een geheel nieuw en hip jasje gestoken. Ook de ridderdans wordt binnenkort onder handen genomen.

Gerald Windt is een van Nederlands bekendste choreografen. Zo heeft hij onder andere gewerkt met Mariah Carey, Lionel Richie, Total Touch en heeft hij onlangs nog de complete choreografie van het populaire programma Idols gedaan. Een zeer imposant lijstje. En daar wordt Het Land van Ooit nu ook aan toe gevoegd. Ook zal Gerald op 24 september 2006 zijn Streetdance kunsten vertonen in het Spektakeltheater van Het Land van Ooit.

Nadat Gerald in 1988 door John de Mol werd uitgenodigd toe te treden tot de dansgroep "The Flying Dutch Dancers", werd hij in 1989 uitgeroepen tot Officieel Nederlands Kampioen Streetdance. Van zijn mentor Barry Stevens weet hij de juiste balans tussen de verschillende disciplines in een show aan te brengen en zo de perfecte spanningsboog te creëren. Om de jubeldans of ridderdans van de Ooiters te kunnen zien, kunt u vanaf 29 april 2006 Het Land van Ooit dagelijks tussen 10.00 uur en 17.00 uur bezoeken.

Bijlage: Foto



Ingezonden persbericht