Gemeente Tilburg

28-3-2006
Jong Tilburg Zingt op Koninginnedag
Kindereditie de dag na populair meezingevenement

Het populaire evenement Tilburg Zingt krijgt een aparte editie voor kinderen op 29 april. Deze vindt plaats op de dag na het reguliere evenement, Koninginnedag. Jong Tilburg Zingt nodigt kinderen tussen half vijf en zes 's middags uit om mee te zingen met bekende (kinder)liedjes, onder aanvoering van het Tilburgse kinderkoor TiKoKo.

Wethouder Hans Janssen (evenementen): De organisatie van Tilburg Zingt kwam zelf met het idee. Organisatorisch is het makkelijk, omdat de installaties van Tilburg Zingt er dan nog staan. En het evenement voor de volwassenen is te laat en niet echt geschikt voor kinderen, maar ook de jonge Tilburgers vinden het natuurlijk erg leuk om met elkaar liedjes te zingen die ze leuk vinden.

De presentatie van het evenement ligt in handen van Loutje Bosch, die vaker kinderevenementen presenteerde. Liedjes die worden gezongen zijn onder meer Pippi Langkous, Kinderen voor Kinderen (waanzinnig gedroomd), Kabouter Plop, Jungle Book (als je van beren leren kan), K3 (Oya LéLé), Frans Bauer (heb je even voor mij), KUS (natuurtalent), Jan Smit (vrienden voor het leven), Schnappi, maar ook 'liedjes van vroeger' (Daar was laatst een meisje loos, Twee emmertjes water halen, In de maneschijn).

Het gaat om een proefeditie. Janssen: Gebaseerd op het almaar groeiende succes van Tilburg Zingt verwachten we natuurlijk wel een mooi bezoekersaantal, ook bij de kindereditie. Het is een proefaflevering, dus hierna zullen we bezien of we dit in de toekomst tot een vast onderdeel van Tilburg Zingt kunnen maken.

Het reguliere evenement Tilburg Zingt is op 28 april en begint om half negen 's avonds en wordt afgesloten om twaalf uur met het Wilhelmus.

Zie ook www.tilburgzingt.nl