Gemeente Schiedam


Het is feest in Schiedam

Het Museumweekend en de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam hebben de aftrap gegeven voor een feestelijk Voorjaar in Schiedam. De Stichting De Schiedamse Molens bestaat 25 jaar en Het Gedistilleerd Museum 10 jaar en er vindt weer een Schiedam Proms plaats. SCHAT producties en Els inc. beloven een bijzondere voorstelling op locatie en tijdens het pinksterweekend loopt heel Schiedam weer uit voor t Maasboulevardfeest.

Het feest begint natuurlijk al met Koninginnedag. Op zaterdag 29 april kunnen de oranjekleren uit de kast. De hele dag is er een uitgebreid programma met een grote vrijmarkt, diverse kinderactiviteiten, theater en muziek in Kethel. Shantykoren treden op en samen met de Schiedamse scholen worden er verschillende jeugdactiviteiten georganiseerd. 's Avonds verlicht een groots vuurwerk de hemel.

Muziekvereniging St. Radboud organiseert op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei voor de vierde keer het muzikale spektakel Schiedam Proms. In deze moderne klassieker brengt het orkest van St. Radboud met het Promskoor Schiedam en diverse solisten een avondvullend programma met popmuziek, nederpop, enkele klassieke stukken en musicals. Zaterdag 13 mei overdag is er vanwege de jubilea van de Molens en Het Gedistilleerd Museum een extra feestelijk programma tijdens Nationale Molendag. Met het thema Molens & Jenever Van toen naar toekomst, krijgen bezoekers een terugblik, maar nemen zij ook een kijkje in de toekomst. Wandelend van molen naar molen volgt de bezoeker een tijdpad vanaf 1800 naar 2050.

Ditzelfde weekend en op 19 en 20 mei, nemen drie regisseurs van Els inc. in Timon van Schiedam een deel van hetzelfde stuk voor hun rekening, met steeds een eigen cast van Schiedamse amateurspelers. Timon van Schiedam is een wandeling door de uitersten van de hedendaagse welvaartsstaat, in een vertrouwde Schiedamse omgeving, met een verhaal van alle tijden. De laatste zaterdag van mei kunnen jazzliefhebbers in de cafés en restaurants in de binnenstad van Schiedam genieten van Lente Jazz. En t Maasboulevardfeest zorgt van 1 tot en met 4 juni voor drukte en gezelligheid met Schiedam Klassiek, Hollandse Hits en het Popfestival. Met de Rijnmondband en het Randstedelijk begeleidingsorkest tijdens Schiedam Klassiek, Enge Buren, Phil Friendly & the Loners en Fabulous Five op het podium van het Popfestival en One Two Trio, Dries Roelvink en Sugar Lee Hooper bij de Hollandse Hits, belooft t Maasboulevardfeest weer een feest te worden.

Meer informatie over evenementen en activiteiten in Schiedam: www.evenementeninschiedam.nl.

Wilt u de folder 'Overzicht evenementen/activiteiten in Schiedam 2006' digitaal bekijken klik dan hier.