Ingezonden persbericht


Spreken is zilver, kijken is goud

Vanaf zaterdag 29 april kunt u in het Noordbrabants Museum de volgende expositie zien:

Spreken is zilver, kijken is goud
Speekwoorden en gezegden, van Bruegel de Oude tot Freek de Jonge 29 april t/m 3 september 2006

Spreekwoorden en gezegden nemen al eeuwenlang een belangrijke plaats in binnen onze taal. Wij Nederlanders en Vlamingen hechten aan deze beeldende, kleurrijke en vaak humoristische zegswijzen. We treffen ze dan ook niet alleen aan in boeken, maar ook in het werk van beroemde kunstenaars, in gebouwen en gebruiksvoorwerpen, in advertenties en theatervoorstellingen. De expositie Spreken is zilver, kijken is goud in het Noordbrabants Museum laat zien welke kostbare culturele schat er in onze spreekwoorden en gezegden verborgen ligt!

De speels opgezette tentoonstelling in het Noordbrabants Museum is aantrekkelijk voor jong en oud en gaat in op de herkomst en achtergronden van de Nederlandse spreekwoorden en gezegden. Dat gebeurt aan de hand van serieuze én humoristische werken van Noord- en Zuid-Nederlandse topkunstenaars als Bosch, Breughel, Steen, Jordaens, Van de Venne en talloze anderen. Maar ook met behulp van kunstnijverheid, houtsnijwerk, huisraad en gereedschappen. De veelal kostbare bruiklenen zijn afkomstig uit belangrijke musea en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

De voorbezichtiging vindt plaats op vrijdag 28 april 2006 om 12.30 uur. Graag nodig ik u uit tot het bijwonen van deze besloten bijeenkomst. Na de lunch, met inhoudelijke toelichting op de tentoonstelling door projectleider Paul Huys Janssen, bekijken we gezamenlijk de expositie. Graag ontvangen wij u op vrijdag 28 april in ons museum. Wilt u zo vriendelijk zijn om bij interesse het antwoordformulier in de bijlage ingevuld te retourneren?

Voor meer informatie en het formulier kunt u contact opnemen met:

Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Spreken is zilver, kijken is goud
spreekwoorden en gezegden van Breugel de Oude tot Freek de Jonge Te zien van 29 april t/m 3 september 2006
Voor meer informatie http://www.noordbrabantsmuseum.nl