Gemeente IJsselstein


Koninginnedag
woensdag, 19 april 2006 - 09:53 CET

Op zaterdag 29 april wordt in de binnenstad Koninginnedag weer gevierd.

Kinderbraderie
Ook dit jaar is er op Koninginnedag een kinderbraderie in de stad.

De kinderbraderie staat in de volgende straten aan één kant van de straat:
Basiliekpad; tussen tramovergang en zijkant stadhuis St. Nicolaasstraat; van hoek Benschopperstraat t/m Basiliekplein Molenstraat; tot hoek Schuttersgracht
Kloosterstraat; van de Plaats tot aan hoek Kronenburgplantsoen Kronenburgplantsoen; tussen Kloosterstraat en Kerkstraat Weidstraat; tussen de Plaats en hoek ingang parkeerplaats Vingerhoekhof

De kinderbraderie staat aan beide zijden van de Benschopperstraat en Utrechtsestraat (vanaf de hoek met de Molenstraat/St. Nicolaasstraat tot aan de hoek met de Kerkstraat).

Op de Benschopperpoort, Kerkstraat en het verlengde van de Utrechtsestraat mag niet plaatsgenomen worden.

De kinderbraderie wordt georganiseerd door de Stichting Oranjevereniging IJsselstein.

Bereikbaarheid binnenstad en Zomerdijk
De binnenstad is op Koninginnedag afgesloten voor al het verkeer. Voor het parkeren kan gebruik worden gemaakt van het Podium, Vingerhoekhof en de parkeergarage op de Overtoom. De Overtoom is bereikbaar via de Hogebiezen/Overtoom en de Achtersloot/Benschopperweg. Parkeren in de berm van de Hogebiezen is niet toegestaan. Op diverse invalswegen is de afsluiting van de binnenstad aangekondigd.

In verband met het ontsteken van vuurwerk is de Zomerdijk tussen de Oranje Nassaulaan en de Planetenbaan afgesloten van 18.00 uur tot ca. 23.00 uur. Tevens is tussen ca. 21.00 uur en 23.00 uur de Oranje Nassaulaan tussen de Utrechtseweg en de tramovergang afgesloten voor al het verkeer. Voor beide afsluitingen is er een omleiding via de Europalaan, Televisiebaan, de Baan, Edelstenenbaan en Zomerdijk v.v.

Stadhuis gesloten
Op Koninginnnedag is het stadhuis gesloten.