Gemeente Roermond

Expositie couturier John van Dijk

Van 29 april tot en met 11 juni presenteert het Stedelijk Museum Roermond een groot overzicht van het werk van de couturier John van Dijk. De aanleiding hiervoor is het feit dat de jonge couturier al meer dan 10 jaar werkzaam is in Roermond.

John van Dijk is van A tot Z betrokken bij zijn ontwerpen. De inkoop van stoffen, het maken van ontwerpen, het tekenen van patronen en het in elkaar zetten van de creaties: John doet het allemaal zelf en weet als geen ander wat patroontekenen, pikeren en stikken allemaal met zich meebrengt. Deze zeer grote betrokkenheid leidt tot een opvallende beroepstrots, die hem siert.

Roermond is een stad naar zijn hart. Hier vindt hij de rijke traditie en eigentijdse flair, die ook kenmerkend zijn voor zijn eigen werk. Beide koppelen een bijzonder gevoel voor historie aan een scherp oog voor de eigen tijd. Ambachtelijkheid met een grote liefde voor detail voert de boventoon.
Het Stedelijk Museum Roermond is een zeer passende plaats voor deze presentatie. Dat komt omdat het museum is gebouwd door de beroemde 19e eeuwse architect Pierre Cuypers. Cuypers had ambachtelijkheid hoog in zijn vaandel staan en was ook van begin tot einde bij zijn ontwerpen en de uitvoering ervan betrokken. De expositie toont een overzicht van zeer recente modellen, naast ouder werk dat een inzicht geeft in de ontwikkeling van Johns werk.

De expositie is mede vormgegeven door de bekende Limburgse ontwerper Maurice Mentjens. De fotograaf Gregor Ramaekers maakte bijzondere foto's die zijn gebundeld in een catalogus die speciaal bij deze gelegenheid wordt uitgegeven. Tijdens de expositie zal John van Dijk verschillende dagen aanwezig zijn in de expositieruimte die deels is ingericht als atelier. Hij zal daar zijn werk toelichten en werken aan zijn creaties.

Opening op 28 april
Vrijdagavond 28 april opent de expositie met een modeshow. In deze show toont John van Dijk zijn nieuwste creaties. De show wordt muzikaal begeleid door de bekende flamencogitaristen Jozua Rosenberg, Rezar Dominguez en Fernando Santisteban-Lopez. De zaal is open vanaf 20.00 uur, de show begint om 20.30 uur. Mevrouw Odile Wolfs, gedeputeerde van de Provincie Limburg zal een openingswoord spreken. Het aantal plaatsen voor deze show is beperkt. Reserveren is daarom nodig en mogelijk via telefoonnummer 0475-333 496 of via museum@roermond.nl.

John van Dijk, couturier 29 april tot en met 11 juni 2006 4 juni gesloten, 25 mei en 5 juni geopend van 14 - 17 uur

Stedelijk Museum Roermond

adres: Andersonweg 4
6041 JE Roermond

telefoon: 0475 - 333496

fax: 0475 - 336299

e-mail: museum@roermond.nl
Klik hier voor een routebeschrijving (nieuw venster)

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen:14.00 - 17.00 uur

Publicatiedatum: 19.04.2006 Bijgewerkt: 19.04.2006