Ingezonden persbericht


Persbericht

Ooitse Prijsuitreiking voor Ooitse Wapenschilden

De ontknoping van De Grote Wapenschild Wedstrijd van Het Land van Ooit op eerste dag van opening. Vorig jaar (Anna Domino 17) werd er voor de eerste keer in de geschiedenis van Het Land van Ooit een Wapenschild Wedstrijd uitgeschreven. In de vroege middeleeuwen ontstonden wapenschilden als onderdeel van de wapenuitrusting. Op de schilden werden dikwijls symbolen geschilderd die te maken hadden met de drager van het schild. Bijvoorbeeld de zon voor blij en eerlijk en de leeuw voor dapper en flink. Kinderen mochten nu zelf aan de slag en een geheel eigen wapenschild ontwerpen voor Ridder Trots of Ridder Treiter. Zij konden daarmee prachtige prijzen winnen, zoals onder andere een Sony Home Cinema systeem met DVD recorder, 3 tickets naar Orlando (V.S.) en Gratis Visa voor Het Land van Ooit.

De schilden werden gedurende het hele seizoen geëxposeerd in Het Land van Ooit. Een vakkundige jury van verschillende Ooiters met als voorzitter natuurlijk Ridder-Graniet-Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet, hebben hun kritische oog op de schilden geworpen en hebben de mooiste Wapenschilden uitgezocht. De Gouverneur van Het Land van Ooit is nu zeer verheugd om, namens de jury, de Hoogstbelangrijke prijswinnaars van "De Grote Wapenschild Wedstrijd" persoonlijk van ganser hárte te feliciteren. Alle prijswinnaars komen op zaterdag 29 april, de eerste dag van dit seizoen dat Het Land van Ooit haar grenzen opent, hun prijzen persoonlijk in ontvangst nemen.

Programma:
12.30 uur: Bezoek aan de voorstelling in Het Ooittheater (De Kooksjoo) 14.30 uur: Bezoek aan de voorstelling in De Ridderarena (Riddertoernooi)

Aansluitend:

15.15 uur: Ontvangst in de Blauwe Tuin met Koffie, Thee, Fris en Taart 15.30 uur: Prijsuitreiking in de Blauwe Tuin door de Gouverneur en Hofdame 16.00 uur: Einde Prijsuitreiking.

De 'Grote Wapenschild Wedstrijd' van Anna Domino 17 was een groot succes. Er werden honderden Wapenschilden gemaakt door kinderen en scholen uit het hele land. Ook dit jaar is er weer een 'Grote Wapenschild Wedstrijd' georganiseerd. Kinderen kunnen hun zelfgemaakte Wapenschild, deze keer voor Ridder Sterk en Prinses Satijn, meenemen tijdens hun Staatsiebezoek aan Het Land van Ooit en afgeven bij de Visumbalie van het Land. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen. Voor meer informatie www.ooit.nl.

Aan de redactie:
Voor meer informatie over Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl

Bijlage Prijswinnaars:
Sony Home Cinema systeem met DVD recorder
Otto de Vries uit Groningen
Vluchttickets voor 3 personen naar Orlando (V.S.) (exclusief luchthavenbelasting0
- Dimitri Froussis uit Oudeschild Texel

- Jo-Anneke Westra uit Bergschenhoek
Sony Videocamera

- De Neve Bjarne uit B-Aalter

- Nicky van Hee uit Cadzand (Zeeland)
Sony Home Cinema systeem

- Theo Thijssen-Paauwenberg uit Vlissingen
- Matheussen Yentl uit B-Schoten
Sony LCD Kleuren TV

- Mike, Kimberly & Lisette uit Vlaardingen
- Oscar & Julia Vos uit Breda
Sony Digitale fotocamera

- Anne Hofstra uit Drunen

- Kevin Schuurbiers uit Maasbracht
Sony MP3 Walkman

- Urs Schmidt uit B-Schoten

- Shayenna van Delft uit Zevenhuizen (ZH)
Een Staatsiebezoek voor 5 personen in het seizoen AD18 (=2006)
- Kevin & Diego Brocatus uit Roosendaal

- Aylin Pruissen uit Apeldoorn

- Manuel Vanacker uit B-Aalter

- Fam. Bohmer uit Arnhem

- Fleur Wanders uit 's-Gravenzande

- Amber Waterschoot uit B-Schoten

- Maaike Fultinga uit Apeldoorn

- Mikey Hofker uit Oudeschild Texel

- Johanna Visser uit Tilburg

- Robin Abbeloos uit B-Schoten
DVD Verhalen uit Het Land van Ooit

- Alle leerlingen van groep 1-2 OBS Den Bongerd uit Goirle
- Jelani van Delft uit Zevenhuizen (ZH)

- Robin Kersters uit B-Schoten


---- --