April 2006

Stad en provincie Groningen in 'Bestemming Nederland' Uitzending over noordelijke bestemming op zaterdag 29 april Op zaterdag 29 april staat het RTL 4 programma Bestemming Nederland in het teken van zowel de stad als de provincie Groningen als vakantiebestemming. Kijkers kunnen na de uitzending op www.bestemmingnederland.nl mee doen aan de Groningen-prijsvraag en kans maken op een weekendje Groningen.
In de uitzending over Groningen komen drie verhaallijnen aanbod. Twee meiden gaan met de nieuwe presentator Erik Bouwman winkelen in de beste binnenstad van Nederland, gaan na de high-tea skaten in het Noorderplantsoen en ontdekken s' avonds het gevarieerde uitgaansleven.

Piloersemaborg
Een familie logeert in de Piloersemaborg en brengt samen met Stella Gommans een bezoek aan zeehondencrèche Pieterburen en het rijtuigmuseum in Leek. De regio-bewoner laat presentatrice Mariska Kolk nader kennismaken met de provincie Groningen. Hij neemt haar, al fietsend, mee naar het kerkje in Harkstede, naar de Fraeylemaborg, naar kunstenares Maya Wildevuur (Ennemaborg) en naar het vestingstadje Bourtange.

Kijkdichtheid
Het populaire RTL-4 televisieprogramma wordt wekelijks uitgezonden op zaterdagavond om 18.55 uur en kan rekenen op een gemiddelde kijkdichtheid van circa 815.000 kijkers per aflevering. In elke aflevering wordt een toeristisch/recreatieve bestemming in Nederland onder de loep genomen.

Bijzondere plekken
De presentatoren Mariska van Kolck, Stella Gommans en Erik Bouwman gaan iedere uitzending op stap met een groepje vakantiegangers om zo bijzondere plekken in de omgeving te ontdekken. De camera volgt de verschillende groepjes en laat hun belevenissen zien.

Herhaling
Zaterdag 29 april zal de gehele aflevering over vakantie vieren in de stad en provincie Groningen gaan. De uitzending wordt op zondagochtend 30 april herhaald.

Meer informatie over zowel de stad als de provincie Groningen staat op www.groningen.nl/toerisme
2006-04-20