Gemeente Deventer

Week 16, 20 april 2006

VERKEERSMAATREGELEN KONINGINNEDAG DEVENTER

De verjaardag van de Koningin wordt dit jaar gevierd op zaterdag 29 april. Op deze Koninginnedag is er op de Brink een feestelijke warenmarkt. De Deventer Oranje Vereniging organiseert in samenwerking met de VVV diverse activiteiten op het Grote Kerkhof. Dus in tegenstelling tot voorgaande jaren niet op de Brink, Keizerstraat en Zandpoort. Overdag is de jaarlijks traditionele kindervrijmarkt (voor kinderen tot 12 jaar uit de gemeente Deventer) op het Grote Kerkhof. De Brink biedt plaats aan de feestelijke warenmarkt en ter hoogte van het Historisch Museum De Waag is een podium geplaatst waar vanaf zowel overdag als âs avonds muziekoptredens plaatsvinden.âs Avonds zijn de Oranje activiteiten weer op de Brink.

Om alles in goede banen te leiden en de winkel- en horecafuncties in stand te houden is er extra toezicht op het innemen van standplaatsen op de vrijmarkt (geen commerciële handel en uitsluitend bedoeld om kinderen hun overtollige spulletjes ten verkoop aan te bieden). Deze kindervrijmarkt is uitsluitend op het Grote Kerkhof.

Als gevolg hiervan is het niet mogelijk de parkeerplaatsen op het Grote Kerkhof als zodanig te gebruiken.

De gemeente vraagt in het belang van de viering van Koninginnedag medewerking van bezoekers en wijst op de getroffen maatregelen.

De gemeente verzoekt de inwoners voertuigen op vrijdag 28 april 2006 na 24 uur niet meer op het Grote Kerkhof te parkeren. Het Grote Kerkhof is van vrijdag 28 april 21 uur tot zaterdag 29 april 18 uur voor het verkeer gesloten.

Parkeren belanghebbenden

Het is niet toegestaan om in het hierboven vermelde gebied op vrijdag 28 april van 24 tot zaterdag 29 april 2006 circa 18 uur te parkeren. Bewoners en bedrijven in bovenvermeld gebied die in het bezit zijn van een belanghebbenden parkeerkaart, mogen op 29 april in andere sectoren parkeren.

Vrijmarkt

Op het Grote Kerkhof is de traditionele vrijmarkt voor kinderen. Kinderen, ouders en / of begeleiders van kinderen die aan de âkleedjesmarktâ deelnemen (geen commerciële standplaatsen) kunnen hun spulletjes uitsluitend op het door de organisatie aangegeven gebied aanbieden. De organisatie geeft aanwijzingen voor het innemen van de plaatsen. De aanwijzingen moeten stipt worden opgevolgd.

Terrassen

Op het Grote Kerkhof leveren ook de horecaterrassen een belangrijke bijdrage. De organisatie attendeert deelnemers van de vrijmarkt op de terrasvergunning van de horeca-exploitanten. Op de voor de terrassen bestemde ruimte mag geen standplaats worden ingenomen.

Warenmarkt

Op de Brink is van 9 tot 17 uur een feestelijke warenmarkt en er is bovendien een muziekoptreden.

Publicatiedatum: 20-4-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 20 april 2006