Time : 17:45:54
Date : 20 April 2006
Sender Name: Stoomcentrum Maldegem

Nieuwe stoomlocomotief op Internationaal Stoomfestival in Maldegem

Op 29,30 april en 1 mei organiseert de VZW Stoomcentrum Maldegem (tussen Gent en Brugge) haar jaarlijks Stoomfestival in het oude station van Maldegem. Deze toeristische stoomtreinvereniging is sinds 1986 bezig met het verzamelen van oude treinen en spoorwegobjecten.

Op het Stoomfestival maakt de bezoeker kennis met de spoorwegen uit grootmoeders tijd. Op de historische spoorlijn naar Eeklo rijdt er van 11 tot 17 uur om het uur een stoomtrein. De treinen worden gesleept door 2 voormalige Poolse stoomlocomotieven, waarvan de Ol49-12 maar liefst 144,9 ton weegt!!!

Nieuw is de uit Groot-Brittannië afkomstige 3-assige stoomlocomotief 'General Maczek', genoemd naar de befaamde Poolse bevrijder van onze streken. De VZW Stoomcentrum Maldegem stelt deze nieuwe aanwinst in première voor, en pakt eveneens uit met 2 gerestaureerde rijtuigen met houten banken uit 1938!

Uniek in het Stoomcentrum is de smalspoorlijn, die met haar open wagentjes een ware attractie is voor de kinderen en hun ouders. Op dit lijntje rijden op het festival 2 uit Engeland afkomstige stoomlocomotieven, waarvan 'Chalonner' de oudste werkende Britse smalspoorstomer is.

In het station van Maldegem zelf wordt de bezoeker een kijkje gegund in de wereld van de modelbouw, en kan een keuze worden gemaakt uit een breed assortiment spoorwegboeken en video's! Voor een natje en een droogje kan men terecht aan één van de stands of in de gezellige tearoom 'De Statie'.

Kom gerust eens een kijkje nemen. Misschien krijgt U zelf de smaak te pakken. De VZW Stoomcentrum Maldegem is steeds op zoek naar vrijwillige medewerkers die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken en bij te leren over een stuk vergane glorie!

Tot en met september biedt de VZW Stoomcentrum Maldegem elke zon- en feestdag historische treinritten aan. In de zomermaanden juli en augustus wordt dit aanbod uitgebreid met ritten op woensdag en vrijdag!

Bezoekersinfo: 050/71.68.52 of www.stoomcentrum.be

Persinfo en fotomateriaal, contacteer:
Jason Van Landschoot,
via 0473/88.15.23 of
Jason_Van_landschoot@skynet.be,

URL: http://www.stoomcentrum.be