Gemeente Grootegast


Australisch Lutjegast

Komend weekend is Lutjegast in Australische sferen. Dit jaar wordt de 400 jarige relatie tussen Nederland en Australië gevierd. Onder het thema `Culturen ontmoeten elkaar' vinden het hele jaar in de gemeente Grootegast culturele activiteiten plaats. Dit weekend staat Lutjegast in het teken van Australië met muziek, tentoonstellingen en meer.

Het Abel Tasmankabinet opent op 29 april voor het publiek haar deuren voor de tentoonstelling `Het leven in de Gouden Eeuw in het Westerkwartier'. De tentoonstelling is te zien in de NH Kerk te Lutjegast. De tentoonstelling neemt ons mee naar het leven in het Westerkwartier in de tijd van de jeugdjaren van Abel Tasman.

In Galerie 't Gebint wordt op 29 april de tentoonstelling `Verre Gasten' geopend. De tentoonstelling laat de werken zien van Australische kunstenaars en van regionale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Australië.

Wie nog meer in Australische sferen wil komen kan terecht bij de Muziekdagen van Lutjegast. Op 29 april hebben de muziekdagen een Australisch tintje. Let ook op RTV Noord, zij zullen hierbij aanwezig zijn.

Kinderen kunnen op 29 april actief aan de slag op de Australische doedag. Zo kunnen ze boten maken (en laten varen), er is kinderdoetheater en meer.

Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats in de gemeente Grootegast. Wie op de hoogte wil blijven kan kijken op de site van de gemeente www.grootegast.nl. Onder het kopje Ned-Aus, vindt u een actuele uitagenda en wordt regelmatig een nieuwsbrief geplaatst.
---

(c) Gemeente Grootegast