Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ECODROME ZWOLLE OPENT 'GEHEIMEN VAN DE TIJD' OP ZATERDAG 29 APRIL

Nieuwe attractie is vervolg op populaire attractie 'Expeditie Tijdreis'

Zwolle, maandag 24 april 2006 - Ecodrome Zwolle opent op zaterdag 29 april haar nieuwste permanente attractie 'Geheimen van de Tijd' voor publiek. In een avontuurlijke omgeving maken bezoekers kennis met de geschiedenis van het leven op aarde aan de hand van spannende fossielen uit de eigen collectie van het Zwolse themapark. Behalve de eerste levensvormen, eencelligen van 2,2 miljard jaar geleden, ontdekken jongere en oudere bezoekers ook spectaculaire resten van dinosauriërs, de mammoet en de mens.

Ecodrome Zwolle heeft er - kort na de recente onthulling van een levensgrote mammoetreplica - vanaf zaterdag 29 april een nieuwe attractie bij. In 'Geheimen van de Tijd' waant de bezoeker zich op een vindplaats waar onderzoekers bezig zijn de gevonden fossielen in te pakken voor transport. Het pad voert langs kisten van diverse afmetingen en langs een heuse opgraving waar een enorme mammoet wordt blootgelegd. De route volgt ondertussen ook de geschiedenis van het leven op aarde. Zo wandelen bezoekers van de ene in de andere tijd en zien zij ondertussen de bijbehorende fossielen.

Vervolg op 'Expeditie Tijdreis'
Johan Kaspers, vestigingsmanager van Ecodrome Zwolle: "De attractie 'Geheimen van de Tijd' sluit nauw aan op 'Expeditie Tijdreis', een volautomatische attractie die bezoekers een driedimensionaal beeld geeft van hoe het leven op aarde er vanaf het allereerste begin heeft uitgezien". Bij het verlaten van de tijdreis, stapt men binnen in de nieuwe attractie waarin de geheimen van de tijd verder worden ontrafeld. Hier zien bezoekers het natuurhistorische materiaal waarop het verhaal van de tijdreis is gebaseerd.
---



Ingezonden persbericht