Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

Studenten Information Engineering ontwikkelen Virtueel Koekhappen voor het bezoek van Beatrix

(26 april 2006)

Het bezoek van koningin Beatrix aan Almere, tijdens Koninginnedag op zaterdag 29 april, staat in het teken van ICT en nieuwe media. Studenten van het Almeerse Instituut voor Information Engineering, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, ontwikkelden een aantal speciale activiteiten zoals Virtueel Koekhappen.

Virtueel Koekhappen

Een van de meest opvallende activiteiten tijdens het Koninginnedagbezoek is ongetwijfeld het Virtueel Koekhappen. Niet langer geblinddoekt happen naar een koek aan een touwtje, maar springen voor een webcam. De beelden van de webcam worden vervolgens geprojecteerd in een digitale spelomgeving met koeken en met obstakels die ontweken moeten worden! Een ouderwets spel wordt hiermee een moderne game.

Sms'en en webkijken

Ook vernieuwend tijdens Koninginnedag in Almere is de sms-dienst waarmee iedereen gratis een felicitatiebericht kan sms'en. Sms tijdens Koninginnedag 'HM' en dan het bericht naar 4040 en het wordt in Almere op een groot scherm op de Grote Markt geprojecteerd en wordt in afgedrukte vorm overhandigd aan Hare Majesteit. Daarnaast is de hele route die de koningin in Almere aflegt live te volgen via internet. Op www.koninginnedag.almere.nl heeft men zélf de regie over de camera's: naar links, rechts, boven, beneden, in- of uitzoomen; bezoekers aan de site hebben de beelden in eigen hand.

Tim van den Dool

De ICT-activiteiten tijdens het bezoek van koningin Beatrix aan Almere zijn ontwikkeld door studenten van het Instituut voor Information Engineering. Tim van den Dool, vierdejaars student van dit instituut, nam daarbij het voortouw. Hij bedacht en organiseerde de activiteiten en vertegenwoordigde de studenten en ICT in de gemeentelijke werkgroep die het programma voor het Koninginnedagbezoek ontwikkelde.

Het Instituut voor Information Engineering

Het Instituut voor Information Engineering in Almere is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. De opleiding Information Engineering is een unieke mix van vakken als bedrijfskunde, kennismanagement, communicatie, marketing, informatica en interactieve media. Deze mix zorgt ervoor dat een Information Engineer van het Instituut een brug kan slaan tussen techniek en gebruikers. De activiteiten tijdens het bezoek van de koningin aan Almere zijn daarvan treffende voorbeelden.