Toekomstige Indiase leiders bezoeken Nederland

Global human rights defence

PERSBERICHT

Den Haag, 25 april 2006

Betreft: Uitwisseling Indiase en Nederlandse studenten over mensenrechten

Toekomstige Indiase leiders bezoeken Nederland

De toekomstige leiders van India komen in Nederland inspiratie opdoen op het gebied van mensenrechten en internationale samenwerking.

Op uitnodiging van de organisatie Global Human Rights Defence (GHRD) brengt een groep van veertig studenten, professionals en staf van de MIT School of Government (MITSOG, Poona) van 29 april tot en met 6 mei een bezoek aan Nederland. Die groep zeer talentvolle studenten en professionals uit India bereiden zich voor op een glanscarrière in de publieke sector. ICCO en de Haagse Hogeschool zijn partners van GHRD in dit uitwisselingsproject.

Het doel van dit bezoek is om informatie te vergaren op het gebied van mensenrechten en internationale samenwerking, maar ook om kennis uit te wisselen met professionals en studenten uit Nederland. Daarnaast zal de Indiase delegatie, op basis van de inmiddels vergaarde kennis in Nederland, projecten op het gebied van mensenrechten, humanitaire hulp en educatie voorbereiden. Deze projecten worden bij terugkeer in het eigen land direct uitgevoerd. Het is bij deze uitwisseling de bedoeling dat in 2007 een groep Nederlandse studenten de MITSOG in India bezoekt en de daar uitgevoerde projecten evalueert.

Global Human Rights Defence (GHRD) is een organisatie die actief is op het gebied van mensenrechten in de regio Zuid-Azië. Het is de missie van GHRD om mensenrechten, en in het bijzonder rechten van minderheden, actief te promoten en om autoriteiten, organisaties en samenlevingen te informeren, te beïnvloeden en te bewegen inspanningen te leveren om overtredingen van mensenrechten tot het verleden te laten behoren.
Om deze missie in doelstelling in de praktijk te brengen heeft GHRD onlangs een samenwerkingsverband met de Indiase universiteit MITSOG in Poona opgezet.