Actuele buienradar beelden KNMI tijdens Koninginnedag

Buienradar.nl

Nieuwe website toont actuele buienradar beelden KNMI tijdens Koninginnedag

ARNHEM - Vandaag is de weersite BuienRadar.NL van start gegaan. De site toont kosteloos de buienradar beelden van het KNMI zonder vertraging. Het concept is uniek want tot nu toe werden deze beelden met ruim een uur vertraging getoond of moest men er voor betalen.

'Er is geen enkele site zo actueel over het meest besproken onderwerp (het weer). Bijna iedere dag hoor je wel op het nieuws dat het gaat regen en nu kun je ook echt zien waar dat is en wanneer. Ideaal voor als je nog Koninginnedag wilt gaan vieren. De voorspellingen zijn somber voor 29 april maar bij ons kun je van minuut tot minuut zien wanneer je het beste de straat op kunt gaan. Ook na Koninginnedag blijven we kosteloos actuele buienradar gegevens tonen' aldus een woordvoerder van BuienRadar.nl.

De radar plaatjes kunnen per beeld bekeken worden. Door de beelden in een loop achter elkaar te zetten is het mogelijk de ontwikkelingen van de buien te volgen.

Naast de bekende browsers op de PC is het ook mogelijk om de beelden mobiel te volgen. Zo kunnen b.v. buitensporters maar ook kampeerders, fietsers en wandelaars hun activiteiten beter plannen en afstemmen op de actuele weersomstandigheden.