TV Oranje vanaf Koninginnedag via CanalDigitaal te ontvangen

Canaldigitaal

http://www.canaldigitaal.nl

PERSBERICHT

Hilversum, 28 april 2006

TV Oranje vanaf Koninginnedag overal te ontvangen via CanalDigitaal

Vanaf 29 april 2006 is de Nederlandse muziekzender TV Oranje overal te ontvangen via CanalDigitaal. De aanbieder van digitale televisie via de satelliet met inmiddels ruim 650.000 abonnees geeft TV Oranje met ingang van die datum door in het Familie-pakket. TV Oranje is het eerste Nederlandse themakanaal dat via de satelliet wordt uitgezonden. Volgens CanalDigitaal is TV Oranje een zender die een specifieke doelgroep aanspreekt en daardoor duidelijk wat toevoegt aan haar zenderpakket.

In diverse fora op internet werd de afgelopen weken al flink gespeculeerd over TV Oranje via de satelliet. CanalDigitaal denkt dan ook met de toevoeging van TV Oranje aan het Familie-pakket in te spelen op een behoefte bij haar klanten.

TV Oranje zendt 24 uur per dag Nederlandse muziek uit. Vaste programma's zijn het Holland Clip Festival en het kinderprogramma Kids for Animals. Verder kent TV Oranje een Artiest van de Week, met een dagelijkse special om 20.00 uur, en de TV Oranje Showflits, waarin Nederlandse artiesten zendtijd krijgen om zelf hun nieuws wereldkundig te maken.

CanalDigitaal zal TV Oranje gedurende de maand mei 24 uur per dag doorgeven, daarna zal TV Oranje te zien zijn van 6.00 tot 22.00 uur. In de late avond en nacht zal een andere tv-zender via het kanaal worden doorgegeven.

CanalDigitaal biedt Nederlandse consumenten televisie en radio via de satelliet. Via de ASTRA-satelliet kunnen meer dan 200 TV- en radiozenders digitaal ontvangen worden. Inmiddels heeft CanalDigitaal meer dan 1 miljoen tevreden kijkers, die gebruik maken van een satellietschotel om naar het Nederlandse televisie- en radioaanbod te kijken en luisteren.

Het aanbod van CanalDigitaal (www.canaldigitaal.nl) omvat alle Nederlandse publieke en commerciële zenders. Ook is een groot aantal themazenders beschikbaar in verschillende zenderpakketten. Daaronder zijn Tele2 Voetbal, Nickelodeon, Discovery Channel, National Geographic Channel, Eurosport, Mezzo en andere pan-Europese zenders.

Einde persbericht

Voor de redactie /