Gemeente Bussum

Lang zal ze leven!
vlag.jpg

Dit jaar vieren we de verjaardag van de koningin op 29 april in plaats van op 30 april.

Op zaterdag 29 april kunnen namelijk alle Nederlands meedoen aan het feest. Koninginnedag staat traditioneel in het teken van oranjebitter, spelletjes voor de kinderen, braderie, allerlei optredens en nog veel meer. Hieronder een beknopt overzicht van het programma. Een uitgebreid overzicht vindt u in de Oranjekrant, die een dezer dagen bij u in de bus valt.

Podia op de braderie
Tijdens de braderie worden optredens verzorgd op twee podia in het centrum. Op het podium op het Wilhelminaplantsoen speelt vanaf 11.30 uur The Radio Town Jazz Band uit Hilversum. Zij zijn hét Dixieland orkest van 't Gooi; een zevenmans formatie die voor u een onvergetelijk optreden verzorgen. In de pauzes wordt de muziek verzorgd door DJ Patrick.
In de Kapelstraat, ter hoogte van de Schoolstraat, staat ook een podium. Hier treedt vanaf 11.30 uur de Gooise band Time Machine uit Naarden op.

Braderie
In het hele centrum vindt u kraampjes met koopwaar. De Veerstraat, het Veerplein en het Julianaplein zijn specifiek gereserveerd voor de jeugdbraderie. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun kleedjes uitspreiden en hun spullen te koop aanbieden.
Kunstmarkt
Om 12.00 uur verzorgt de St. Jozefband een optreden bij de kunstmarkt op de Nieuwe Brink. Om 13.30 loopt de groep Teatro Pavana op stelten over de markt!

Taptoe en vuurwerk
's Avonds is er een feestelijke taptoe van de muziekverenigingen op het terrein van SDO, naast Spant! Daarna om ongeveer 21.45 uur wordt Koninginnedag 2006 afgesloten met een uitbundig vuurwerk.

Feest in de wijken
De verschillende wijkcomités hebben weer enthousiast en hard gewerkt om voor hun buurt gezellige programma's in elkaar te draaien. Hieronder een globaal overzicht.

Vondelwijk
9.15 uur: de muziekvereniging St. Jozef verzorgt een optreden op het plein van de Vondelschool
9.30 uur: aanvang spelletjesochtend en kindervrijmarkt. Burgemeester Schoenmaker en de Bussumers die dit jaar een lintje hebben gekregen worden door het wijkcomité ontvangen.
10.00 uur: de burgemeester houdt een toespraak en daarna wordt de vlag gehesen.
12.00 uur: prijsuitreiking
12.30 uur: de spelletjesochtend wordt afgesloten

Wijk Bredius
9.15 uur: de Prins Mauritsband vertrekt vanaf de speelweide aan de Burg. s'Jacoblaan voor een tocht door de buurt. Kinderen die meedoen aan de fietsversierwedstrijd kunnen achter de band aanrijden. De drie mooist versierde fietsen krijgen een prijs.
10.00 uur: de vlag wordt gehesen
10.15 uur: start van de spelletjes en activiteiten, met vanaf 10.30 uur de vrijmarkt voor kinderen
12.00 uur: prijsuitreiking voor de fraaiste tekeningen en de meest originele of creatieve handelaar op de vrijmarkt 17.00 tot 19.45 uur: Oranjeborrel op de Alb. Thijmlaan met hapjes en disco
19.45 uur: een fantastische slotact op de speelweide

Wijk Prins Hendrikpark
9.15 uur: verzamelen voor de versierde fietsoptocht vanaf het kerkje aan de Mecklenburglaan
9.50 uur: prijsuitreiking voor de mooiste fiets 10.00 uur: optreden muziekcorps Crescendo
10.30 tot 12.30 uur: Kinderspelen (tot 6 jaar) en zeskamp (6 tot 12 jaar)
12.00 uur: sluiting ochtendprogramma met poppenkastvoorstelling 16.30 uur: Oranjeborrel met live muziek, hapjes en kindervrijmarkt 17.00 uur: Veiling van het schilderij dat door de kinderen is gemaakt

Spieghelwijk
9.30 uur: fietsoptocht vanaf het plein van de Gooilandschool, begeleid door ViJos drumband.
10.00 uur: Vlag hijsen
10.00 tot 12.30 uur: start van de spelletjesochtend 12.30 uur: prijsuitreiking en afsluiting ochtendprogramma met het oplaten van de oranjeballonnen
17.00 tot 19.30 uur: Oranjeborrel op het schoolplein en een feestelijk optreden voor de kinderen.