Gemeente Amsterdam



Werving werkmarkt Amsterdam gestart

Landelijke Banenmarkt presenteert Werkmarkt Amsterdam dit jaar in Heineken Music Hall.

2 augustus 2006
-
DWI Amsterdam

Na het succes van vorig jaar organiseren MKB Amsterdam en CWI samen met UWV en de gemeente Amsterdam ook dit jaar het evenement in de Heineken Music Hall en de Pepsi Stage in Amsterdam onder de naam `Werkmarkt Amsterdam'. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september vinden werkgevers, werkzoekenden, opleiders, intermediairs en andere arbeidsmarktinstanties elkaar tijdens het grootste werkevenement van de regio.

De organisatoren verwachten met de huidige positieve groei op de arbeidsmarkt- nog meer standhouders dan vorig jaar. De eerste aanmeldingen van standhouders zijn al binnen.

De Werkmarkt Amsterdam omvat het gebied groot Amsterdam. De MKB regio's Amsterdam, Haarlemmermeer en Amstelland bundelen hun kracht met de CWI vestigingen in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp om een zo veelzijdig mogelijke werkmarkt neer te zetten. Buiten dit gebied vindt de Landelijke Banenmarkt plaats op de CWI-vestigingen.

Terugblik 2005

In 2005 bezochten ruim 18.000 geïnteresseerden, van VMBO-niveau tot en met universitair geschoolden, de tweedaagse Werkmarkt Amsterdam. Hier vonden de bezoekers vacatures, kregen ze advies over solliciteren, konden ze speeddaten en workshops volgen. Landelijk oriënteerden in totaal 115.000 werkzoekenden zich op 93.000 vacatures en waren bijna 1200 werkgevers met een stand aanwezig op de Landelijke Banenmarkt.

Voor elk wat wils

Op Werkmarkt Amsterdam zijn er naast vacatures ook workshops, netwerkmogelijkheden en allerlei andere werkgerelateerde activiteiten te vinden. Baanzoekers of positieverbeteraars kunnen hun competenties testen in de zogenaamde competentietestcentra of op zoek gaan naar vacatures in Nederland en zelfs in Europa. Dit jaar is er tijdens Werkmarkt Amsterdam extra aandacht voor banen voor hoger opgeleiden, werken in de kunst en cultuursector en het werken in ambachtelijke beroepen.

Voor werkgevers is er dit jaar een speciale business lounge waar zij met collega-ondernemers kunnen netwerken, workshops kunnen volgen en informatie kunnen vergaren. Werkgevers kunnen zich nu aanmelden als standhouder of sponsor.

Meer informatie

* Voor Werkmarkt Amsterdam (29 en 30 september): www.werkmarktamsterdam.nl
* Kijk voor meer informatie over de Landelijke Banenmarkt (30 september) op: www.werk.nl