Gemeente Boxmeer


Spoorvernieuwing Maaslijn

ProRail gaat aan de slag met de verbetering van de Maaslijn. Op het traject tussen Venlo en Nijmegen wordt in 2006 en 2007 telkens negen dagen achter elkaar gewerkt. De spoorvernieuwing wordt grondig aangepakt: het grind (ballast), de bielzen (dwarsliggers) en de rails (spoorstaven) worden allemaal vervangen. Het gaat in totaal om 32 kilometer spoor, achttien overwegen en veertien wissels. Ook in de gemeente Boxmeer vinden van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei werkzaamheden plaats.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn reeds begonnen. In de gemeente Boxmeer is een tijdelijk depot ingericht voor de opslag van nieuwe dwarsliggers en ander materiaal. Op de plaatsen waar gewerkt wordt, komt ook materiaal te liggen.

Werkzaamheden gemeente Boxmeer
De overwegen Hapseweg, Voordtstraat, Floralaan, St. Antoniusweg, Raamstraat, Zandstaag, Radioweg, Heideweg en Loonseweg worden vernieuwd. De sporen worden vervangen en de bestrating wordt verbeterd. Daarnaast wordt dit jaar het spoor vernieuwd tussen Cuijk en Beugen. Tussen Beugen en Boxmeer is er spoorvernieuwing en worden de brugdwarsliggers vervangen. Ook is er een gedeeltelijke spoorvernieuwing tussen Boxmeer en Vierlingsbeek en spoorvernieuwing tussen Vierlingsbeek en Venray. Bij het emplacement in Beugen vindt spoorvernieuwing en wisselvernieuwing plaats. Bij het station in Boxmeer vindt spoorvernieuwing plaats.

Meer informatie
Als u in de buurt van het spoor woont, ontvangt u voor de start van de werkzaamheden per brief meer informatie. U kunt tijdens de werkzaamheden hinder ondervinden van de zware machines die worden gebruikt voor de spoorvernieuwing. Door de werkzaamheden zijn ook diverse overwegen tijdelijk gesloten (ook die waar niet aan de overweg zelf gewerkt wordt). Het verkeer wordt omgeleid, dit wordt door de gemeente geregeld. Met vragen kunt u tijdens kantooruren bellen met de afdeling Klachten en Informatie van ProRail: 040 232 95 62.

Reizigers
Tijdens de spoorvernieuwing is er van zaterdag 29 april tot zondag 7 mei geen treinverkeer mogelijk op het traject Venlo Nijmegen en Nijmegen Venlo. NS zet tijdens deze periode bussen in.