Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, maart 2006

Nieuwe tentoonstellingstitel - Spreken is zilver, kijken is goud

In het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch hoor je op dit moment regelmatig het spreekwoord 'Al ziet men huis en toren staan, de reis is daarmee niet gedaan'. Wij zetten namelijk op dit moment alle zeilen bij zodat vanaf 29 april de tentoonstelling met de nieuwe titel Spreken is zilver, kijken is goud voor iedereen te bezoeken is. De expositie laat jong en oud zien welke kostbare culturele schat er in onze spreekwoorden en gezegden verborgen ligt.

Nieuwe titel
Vanaf januari dit jaar draagt deze tentoonstelling zogezegd een nieuwe naam. De eerdere titel was niet allesomvattend en daarom is hulp in geroepen van bezoekers voor een beter passende titel om de veelzijdigheid van deze expositie kracht bij te zetten. Uiteindelijk is na lang beraad het spreekwoordelijke ei gelegd en is de keuze gevallen op de inzending van Mevrouw Machtelt van Thiel uit Amsterdam: Spreken is zilver, kijken is goud.

Wilt u meer informatie of beeldmateriaal ontvangen, neem dan contact op met Chantal Sleutjes tel.nr. 073- 68 88 807 e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl of Ingrid van Berlo tel. nr. 073 - 68 77 808 e-mail ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.