Gemeente Nijmegen

Weer vrijmarkt op Koninginnedag

Op Koninginnedag, dit jaar op zaterdag 29 april, is er weer een vrijmarkt op de Goffertweide. De markt start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Voor de vrijmarkt gelden dezelfde regels als vorig jaar: verkoop alleen door particulieren en geen kramen. Ook het gebied waar verkocht mag worden is hetzelfde als vorig jaar. Wie spullen wil verkopen mag vanaf 6.00 uur s morgens een plaatsje zoeken en krijgt bij de toegang naar het terrein de geldende regels aangereikt.

De Oranjestichting Nijmegen draagt bij aan de feestsfeer met muziekoptredens, kinderspelen en sportdemonstraties op een deel van de Goffertweide.

Voor de vrijmarkt bestaat ieder jaar grote belangstelling. De vrijmarkt is niet bedoeld voor beroepshandelaren en er mogen geen kraampjes opgezet worden. Een parasol of kleine partytent tegen de regen kan wel, als dat onverhoopt nodig is.

Wie spullen wil verkopen, kan op 29 april vanaf 6.00 uur een plaatsje zoeken op de volgende locaties:

- de Goffertweide

- de groenstroken langs de Slotemaker de Bruïneweg tussen de Goffertweg en de Steinweglaan

- de groenstrook aan de Wezenlaan (zijde Kinderboerderij)

- de groenstroken tussen het Goffertstadion en de Rentmeesterlaan

Langs de Goffertweg worden plaatsen uitgegeven door de Goffertboerderij.

Bij de toegangen zijn plattegrondjes van het terrein te krijgen. Daarop staat precies aangegeven waar mensen hun waren mogen uitstallen. Het is verboden op vrijdagavond 28 april al een tentje op te zetten of een plek te reserveren in het Goffertpark.

De markt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels.

Het is niet toegestaan frisdrank, bier of andere alcoholhoudende dranken te verkopen of ter plekke hapjes te bakken. Aan de rand van het terrein komen een aantal kraampjes met eet- en drinkwaren. De gemeente zorgt voor openbare toiletten en afvalcontainers. Op de naleving van deze regels wordt toezicht gehouden.

Vanaf 28 april 15.00 uur zijn de wegen rond de Goffertweide afgesloten voor verkeer. Aanwonenden en bezoekers van instellingen hebben wel toegang. Dat geldt op 29 april tussen 6.00 en 9.00 uur ook voor deelnemers aan de vrijmarkt. Zij mogen niet met de auto op het gras rijden. Wel kunnen zij vanaf de verharde weg hun spullen laden en lossen. Bezoekers en deelnemers kunnen parkeren op het voorterrein van het Goffertstadion. Mensen kunnen hun fiets stallen in de stalling van het Goffertstadion en langs de weg in de omgeving van wijkcentrum De Klokkentoren.

De volgende wegen zijn afgesloten voor verkeer tussen 28 april 15.00 uur en 29 april 17.00 uur:

* Slotemaker de Bruïneweg tussen Muntweg en Rentmeesterlaan
* Goffertweg/Wezenlaan

* Goffertweg/Ploegstraat

* Busserweg/Ien Daleslaan

* parkeerterrein Goffertstadion
* parallelweg Slotemaker de Bruïneweg
* parallelweg Muntweg ter hoogte van het politiebureau