Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 24 april 2006

Koninginnedagactie voor stichting Duchenne Parent Project Koersen tegen De Fietskoerier Utrecht

28 - 29 april 2006
Noorderstraat, Vrijmarkt, Utrecht

Tijdens de Utrechtse vrijmarkt op Koninginnedag 2006 daagt De Fietskoerier Utrecht iedereen uit om tegen hen, of tegen elkaar, te koersen. Het inschrijfgeld van deze actie komt geheel ten goede aan het Duchenne Parent Project, een stichting voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Winnaars maken kans op mooie prijzen van diverse Utrechtse sponsors.

De Fietskoerier Utrecht, een collectief van negen Utrechtse fietskoeriers, koerst op een standplaats van de vrijmarkt tegen voorbijgangers om geld in te zamelen voor dit goede doel. De formule van deze fietswedstrijden ziet er als volgt uit: een deelnemer fietst tegen een koerier waar ze uit mogen kiezen, of de deelnemers concurreren tegen elkaar. De wedstrijd vindt plaats op zogenaamde 'goldsprint' fietsen. Dit zijn racefietsen op een rollenbank, gekoppeld aan een meetinstrument op een groot bord, dat laat zien wie de snelste rijder is. De beste rijders maken kans op diverse prijzen, gesponsord door verschillende Utrechtse bedrijven.

Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de stichting Duchenne Parent Project, een non-profit organisatie voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Duchenne Parent Project, opgericht in 1994 door vrijwilligers, ondersteunt onderzoek naar een genezing voor Duchenne spierdystofie, de meest voorkomende dodelijke genetische ziekte die wereldwijd 1 op de 3500 jongetjes treft, ongeacht ras en geografie. Via deze stichting werken vrienden en ouders van kinderen met Duchenne aan het stimuleren van het onderzoek naar een behandeling of een genezing, een betere internationale samenwerking en het vergroten van bekendheid van de ziekte.

Meer informatie op www.defietskoerierutrecht.nl en www.duchenne.nl



Ingezonden persbericht