Gemeente Hilversum

Koninginnedag in Hilversum

24 april 2006
Op zaterdag 29 april wordt in het hele land Koninginnedag gevierd. Op de avond daarvoor, vrijdag 28 april, is voor de tweede keer in Hilversum een Koninginne-avond in het centrum, met live muziek op diverse podia. Deze Koninginne-avond duurt tot 01.00 uur. Ook de kermis is tot 01.00 uur geopend.

Op Koninginnedag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in het centrum. Ook in de wijken wordt veel georganiseerd. De vrijmarkt die in het centrum plaatsvindt (in en rondom de Kerkstraat) is speciaal bedoeld voor kinderen. Deze markt duurt van ongeveer 06.00 uur tot circa 14.00 uur. Het is een zogenaamde 'kleedjesmarkt', het is niet toegestaan om hier handelswaar te verkopen en er mag alleen vanaf kleedjes verkocht worden, kramen of tafels zijn dus niet toegestaan. De kleedjes moeten op last van de brandweer achter de witte lijnen geplaatst worden.
Op de 's-Gravelandseweg vindt van 10.00 tot 17.00 uur de traditionele ambachtenmarkt plaats. Op de parkeerplaats nabij het raadhuis, bij het Melkpad en de Hoge Naarderweg, staat het Koninginnedag-circus. De voorstellingen beginnen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Toegang is gratis.
Het centrum wordt verder verlevendigd door diverse podia met live muziek. Ook is de kermis te bezoeken, die van 27 april tot en met 7 mei op de Groest en het voorste gedeelte van het Langgewenst (het marktterrein) staat.

Markt en verkeersmaatregelen
In verband met Koninginnedag is de zaterdagsmarkt verschoven naar vrijdag 28 april. Dit zal een kleinere markt zijn dan gebruikelijk. De markt zal overigens tijdens de kermis verplaatst worden naar het achterste deel van het Langgewenst.

In verband met de te verwachten drukte, wordt tijdens Koninginne-avond en Koninginnedag de Stationsstraat afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Koninginneweg. Deze afsluiting zal duren van 28 april 18.30 uur tot zaterdag 29 april 24.00 uur.