Gemeente Roermond

Sterrenberg en Kastelenbuurt tijdens Vrijmarkt afgesloten

Zaterdag 29 april 2006 vindt vanaf 10.00 uur de bekende Vrijmarkt op de Donderberg plaats. Gezien het grote succes van de afgelopen jaren en daarmee gepaarde gaande verkeersdrukte heeft de gemeente Roermond in samenwerking met de organisatie Donderbergse festiviteiten een aantal maatregelen genomen om de overlast voor de omwonenden te beperken en de veiligheid van een ieder te kunnen garanderen. Om de bereikbaarheid van de wijk voor hulpdiensten te waarborgen, wordt de wijk volledig afgesloten voor motorvoertuigen. Deze afsluiting geldt van 8.00 uur tot 20.00 uur, of zoveel korter of langer als noodzakelijk wordt geacht door de organisatie.

Parkeren autos

Bezoekers van de Vrijmarkt worden verwezen naar de grote P-plaatsen. Mensen in het bezit van een invalidenparkeerkaart mogen op vertoon van deze kaart de wijk in en kunnen nabij het winkelcentrum parkeren. De afdeling Stadstoezicht zal deze dag in samenwerking met de politie de verkeersveiligheid bewaken en streng controleren op foutief geparkeerde autos om de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Parkeren rijwielen

Gedurende de Vrijmarkt is er een mobiele, bewaakte rijwielstalling aanwezig. Deze stalling wordt opgebouwd op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Donderbergweg, tegen de zijkant van supermarkt Edah. De stalling wordt omheind en biedt plaats aan circa 600 fietsen. Een mobiele garderobewagen maakt eveneens deel uit van de stalling. Tegen betaling van 1,- voor een fiets en 1,50 voor een scooter/bromfiets inclusief helm kan deze in bewaring worden gegeven bij de firma Stockbroeks Verhuur Stevensweert. De stalling wordt opgebouwd om 8.00 uur en weer afgebroken om 18.00 uur.

De gemeente Roermond en de organisatie Donderbergse festiviteiten hopen op een grandioos feest en nodigen u van harte uit op zaterdag 29 april a.s. Koninginnedag te komen vieren op de Donderberg!

Publicatiedatum: 26.04.2006 Bijgewerkt: 26.04.2006