April 2006

Ook Koninginnedag in Antwerpse Zoo

Animatieprogramma naar aanleiding van Nederlandse feestdag

Op een boogscheut -zoals de Vlaming het zo mooi zegt- van de Nederlandse grens ligt de Zoo van Antwerpen, in het hartje van de stad. Op Koninginnedag laat de Antwerpse Zoo de Nederlandse bezoeker niet in de kou staan want speciaal voor hen worden diverse animaties georganiseerd.
Afbeelding
Olifanten in de Antwerpse Zoo, begin mei komt er een nieuwe kudde

De Zoo van Antwerpen is een kranige dame van 163 jaar oud en tegelijkertijd jonger dan ooit. Het afgelopen jaar is er een heleboel veranderd in de Zoo.

Veel veranderd
In 2005 openden maar liefst vijf nieuwe verblijven de deuren in de Zoo van Antwerpen. Het aquarium van de Zoo werd grondig vernieuwd en o.a. uitgebreid met spectaculaire nieuwe vissoorten waarover meer informatie te vinden is op 25 digitale beeldschermen. Zeer weinig voorkomend in Europa is het koppeltje sidderalen dat voor "elektriciteit" zorgt.

Afbeelding Nocturama
Het Nocturama of nachtdierenverblijf werd volledig herbouwd en diverse nachtdieren zijn te bewonderen in hun natuurlijke biotoop. In 2005 opende ook de Himalayaberg, waar de thargeiten en takins wonen. In de herfst van 2005 werd het runderperk opnieuw geopend met zebra's en kafferbuffels. Als afsluiter van 2005 werd een gloednieuw berenperk geopend, waar brilberen en neusberen vreedzaam samenleven.

Nieuwe olifantenkudde
Ook in 2006 valt er in de Zoo heel wat te beleven. Zo krijgt de Zoo van Antwerpen begin mei een nieuwe olifantenkudde met drie volwassen vrouwtjes en een baby-olifantje van een jaar oud: May Tagu. Alsof dat nog niet genoeg is, opent het compleet vernieuwde reptielenhuis eind mei de deuren. Alles samen wordt er, net als in 2005 ook dit jaar voor 8 miljoen euro geïnvesteerd.

Populair
Omdat de Antwerpse Zoo een heel populaire bestemming is bij Nederlanders, pakt de Zoo van Antwerpen op zondag 30 april 2006, de eigenlijke verjaardag van koningin Beatrix, uit met een bijzonder animatieprogramma. Meer hierover verneemt men op het dagprogramma dat aan de ingang van de zoo te verkrijgen is.

De Zoo van Antwerpen is gelegen in hartje Antwerpen, net naast het centraal station en is gemakkelijk met de trein te bereiken.

Noort voor de redacties
Voor meer info:

Afbeelding ZOO ANTWERPEN:
Ilse Segers
Tel 0032 3 202 45 77

TOERISME VLAANDEREN & BRUSSEL
Tine Heddebauw
Persvoorlichter
tel 070 416 81 15
e-mail: tine.heddebauw@toerisme-vlaanderen.nl

2006-04-26