Gemeente Amersfoort


---
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 077

datum: 28 april 2006

EMBARGO TOT 29 APRIL 2006, 10.30 UUR

Dertien kinderen krijgen kinderlintje van burgemeester

Op Koninginnedag reikt burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper voor de tweede keer Kinderlintjes uit aan Amersfoortse basisschool kinderen. In 2005 is een proef gedaan met de Kinderlintjes en dat was zo'n succes, dat de kinderlintjes voortaan structureel tot de gemeentelijke onderscheidingen behoren. De dertien lintjes zijn een blijk van waardering voor goede prestaties die de kinderen hebben geleverd. Op deze manier wil de gemeente andere kinderen te stimuleren om, op welke manier dan ook, iets te betekenen voor anderen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 29 april, van 9.30 uur tot 11.00 uur in de Raadzaal van het Stadhuis.

Burgemeester gaf op 1 maart het startsein voor de aanmeldingscampagne. Zij bezocht groep 8 van de School op de Berg die op dat moment bezig waren met het Vogelproject onder begeleiding van Matchpoint, Betrokken Ondernemen. Ze hadden nagedacht over vraag: wie kennen ze in hun eigen leefwereld die wel eens extra aandacht verdient en waarom? Voor deze persoon hadden ze een houten vogel gemaakt die symbool staat voor vrijheid en dromen.

Middels de verspreiding van posters en flyers, uitzendingen op de Amersfoortse radio en televisie en oproepen in de krant, heeft de gemeente in de periode van 1 maart tot 14 april iedereen opgeroepen om Amersfoortse basisschoolkinderen aan te melden voor een lintje. Aanmelden kon vanwege langdurige hulpvaardigheid of juist een éénmalige bijzondere prestatie.

Jury en selectie
In totaal zijn er 29 aanmeldingen binnengekomen, waaronder ook aanmeldingen van groepje(s) kinderen. Op dinsdag 18 april heeft de jury de aanmeldingen beoordeeld. Deze jury, onder voorzitterschap van de burgemeester, bestond dit jaar uit drie kinderen die vorig jaar een lintje mochten ontvangen: Marielle Lagerwerf, Linda van der Louw en Gilda Flamand en verder uit uit Arie Keijzer, directeur van Scholen in de Kunst en Martien de Wilde, lerares op een basisschool en moeder van vier kinderen. Uitreiking
De kinderen mogen plaatsnemen op een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen 'troon, gemaakt door medewerkers van Arbeidscentrum De Wissel en medewerkers van Hof12 Cadeauwinkel.

De kinderen zullen door de burgemeester worden toegesproken en krijgen het kinderlintje omgehangen. Het lint bestaat uit een rood-wit-blauwe sjerp met daarop een pushpin in de vorm van een oranje kroontje. Ook krijgen de kinderen een oorkonde en een leuke prijs.

U bent van harte welkom om bij de uitreiking van de Kinderlintjes 2006 aanwezig te zijn. Onvangst: vanaf 09.30 uur in het stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1. Vanaf 09.45 kunt u de raadszaal in. Aanvang om 09.55 uur.

Informatie:

EMBARGO TOT 29 APRIL 2005, 10.30 UUR

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lidwien Meeder, telefoon 033 469 44 40 of e-mail l.meeder@amersfoort.nl.

Bijlage lijst met kinderen die een kinderlintje ontvangen.


---- --