Skatebond Nederland


Persbericht


Skate Bond Nederland

www.skatebond.nl


Fransman Yann Guyader wint in Emmeloord


De Fransman Yann Guyader is vanavond in Emmeloord winnaar geworden van de tweede etappe van de landelijke Univé World on Wheels-competitie. De tweevoudig Europees kampioen (afvalkoers en aflossing) verwees in de massasprint zijn ploeggenoot Karlo Timmerman uit Staphorst naar de tweede plaats. Roy Boeve (Habovo-Mogema) uit Kampen werd derde. Sjoerd Huisman uit Andijk (Nefit) staat na twee wedstrijden aan de leiding.


Met de eerste en tweede plek gaf het nieuwe Timmerman-Powerslide Worldteam zijn visitekaartje af. Man van de wedstrijd was echter Ingmar Berga (DSB) uit Hoogeveen, die onophoudelijk in de aanval was en met de zevende plaats genoegen moest nemen.
"Ingmar moet leren zijn krachten te sparen. Die jongen is zó goed," luidde het commentaar van DSB-ploegmaat Mark Tuitert, die in Emmeloord hard werkte, maar vóór de finale versleten was ("Maar ik kom later in het seizoen terug, hoop ik"). Berga demarreerde al na enkele ronden. Hij kreeg de sterke nieuwkomer Gary Hekman (Gramsbergen) mee. Na de neutralisatie vertrok Berga opnieuw uit de grote groep. Met nog een klein half uur te gaan kwam Guyader bij Berga en het leek een kansrijke ontsnapping, totdat Nederlands kampioen Arjan Smit (Nefit) zich met de achtervolging ging bemoeien. Daardoor kwam het peloton weer bij.


Berga liet zich niet van de wijs brengen en probeerde het opnieuw met twaalf minuten en vijf ronden te gaan. Ditmaal kreeg hij gezelschap van de Belg Renaat Demeter (Habovo-Mogema). Met de ploeg Timmerman-Powerslide (Guyader, Timmerman, Emiel Blauw, Mark Horsten) vol in de achtervolging werd ook deze uitlooppoging teniet gedaan. In het vooruitzicht van een massasprint brachten de ploegen hun sprinters in stelling. De laatste ronde werd ontsierd door een valpartij, met als slachtoffers Arjan Smit, Geert Plender, Mark Horsten en de Belgen Stijn Van Hove, Frank Fiers en Dimitri Deboel.


"Het is wel anders rijden in Nederland. Er zijn meer aanvalspogingen," aldus winnaar Yann Guyader, die morgen en zondag met zijn Nederlandse ploegmaats de internationale wedstrijd in het Duitse Gross-Gerau rijdt. Guyader won dit seizoen ook al in Frankrijk (Trois Pistes) en Italië (Bologna). Hij is tevens vice-wereldkampioen op de 10 km puntenkoers (weg). Zijn ploeg rijdt een volledig internationaal programma met onder meer de World Inline Cup. "Maar ik wil dit seizoen nog zeker een keer of drie in Nederland van start gaan," laat Guyader weten. Karlo Timmerman: "Met hem hebben we een gigantisch snelle kopman."


Beelden van de wedstrijd zijn zondagavond om 18.00 uur te zien bij Omroep Flevoland, met elk uur een herhaling.


B-rijders

Jouke Hoogeveen uit Amsterdam boekte zijn eerste overwinning bij de B-rijders. De 27-jarige Amsterdammer kwam alleen aan de eindstreep, nadat hij met zeven minuten en drie ronden te gaan zijn medevluchter Gerard Haasjes uit Staphorst had gelost. Haasjes wist nog wel uit de klauwen van het peloton te blijven en werd tweede. Als derde finishte Rick Smit uit het Noord-Hollandse Hem, die afgelopen zaterdag in Brakel de eerste wedstrijd won.


Jouke Hoogeveen is eerstejaars B-rijder. Vorig jaar begon hij met wedstrijdrijden in de C-categorie. Hij wist toen het open Nederlands kampioenschap in Hallum te winnen. Hoogeveen: "Ik moet het vooral hebben van zware wedstrijden met wind en niet het allermooiste asfalt. Dan heb ik profijt van mijn duurvermogen. Sprinten en bochten rijden zijn niet mijn sterkste kant." Hoogeveen wist zich gesteund door zijn grotendeels uit Amsterdam afkomstige ploeg Tegui/PC-vane.
Rick Smit voert na twee etappes het klassement aan, gevolgd door Pieter Lassche (Rouveen) en Gerard Haasjes.


Telefoon: 0525-659130

Fax 0525-659131

e-mail: info@skatebond.nl
website: www.skatebond.nl