Politie Groningen

Persberichten provincie Groningen060429

Proncie Groningen, 29-04-2006 o Lutjegast: spoor van vernieling In de vrijdagnacht werd in Lutjegast een spoor van vernielingen aangericht. In de omgeving van de Heemskerkstraat trof de politie enkele autos dwars op de rijbaan aan. Ook werden zwerfkeien op straat gelegd en ruitenwissers van autos verbogen. Uit tuinen werden allerlei goederen weggehaald en elders terug gegooid. Vermoedelijk zijn de daders van een feest gekomen dat in het dorp was georganiseerd. De politie stelt een onderzoek in naar de plegers.

Groningen: snelheid controle

Op de Europaweg en Julianaweg, Beneluxweg, Osloweg en Gothenburgweg werden vrijdag snelheid controles gehouden. Bijna 5000 bestuurders werden gecontroleerd. Ruim 400 bestuurders kregen een proces verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid van 70 km per uur. Een 41-jarige man uit Hoogeveen moest zijn rijbewijs inleveren voor het op de Julianaweg overschrijden van de snelheid met meer dan 50 km per uur. Ook een 28-jarige inwoner van Hoogezand overkwam hetzelfde. Hij overschreed de toegestane snelheid eveneens met meer dan 50 km per uur.

In Bedum werd op de N46 een 46-jarige man uit Groningen bekeurd voor overschrijding. Hij raakte zijn rijbewijs ook kwijt.

Groningen: vrouw licht winkel op

Een 40-jarige vrouw uit Marum is vrijdag door de politie aangehouden bij een supermarkt aan de Beren. De vrouw leverde een drietal kratten met lege flessen in. Daarvoor kreeg ze een tegoed bon. De vrouw was het echter niet met het bedrag eens omdat ze volgens eigen zeggen meer geld moest terug krijgen. Hierover maakte ze veel stennis en bedreigde ze het personeel. Het personeel herkende haar van een oplichting in de winkel en waarschuwde de politie. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Zij tracht door haar gedrag meer geld terug te krijgen dan waar ze recht op heeft.

Groningen: vechtpartij in ziekenhuis

In de opvang van het UMCG heeft de politie vrijdagavond een 24-jarige man uit Emmeloord aangehouden. De man had personeel van het ziekenhuis bedreigd nadat in de poli een vechtpartij was ontstaan tussen de verdachte en een 31-jarige Groninger. De beide vechtende waren in het ziekenhuis voor behandeling van verwondingen die ze bij een eerdere ruzie hadden opgelopen. Toen de beide mannen elkaar in de spoedpoli opnieuw ontmoeten laaide de vechtpartij weer op. Personeel van het ziekenhuis wilde d vechtende scheiden maar werden toen door de Emmeloorder bedreigd. De politie moest pepperspray inzetten om de Emmeloorder tot bedaren te brengen. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de problemen.

Groningen: bromfietser in botsing met taxi

Op de Petrus Campersingel kwam vrijdagavond een 26-jarige man uit Groningen in botsing met een taxi bestuurd door een 39-jarige Stadjer. De bromfietser verleende bij het oversteken van de kruising geen voorrang aan de taxi chauffeur. Hij werd vervolgens door de taxi geschept en moest met schouderletsel naar een ziekenhuis. Daar werd een bloedproef genomen van het slachtoffer in verband met alcohol gebruik. De politie maakt proces verbaal op.

Haren: man vernielt ruit voor slaapplaats.

De politie heeft afgelopen nacht een 47-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man gooide een ruit in van een Chinees restaurant aan de Rijksstraatweg in Haren. Hij werd nabij het pand aangetroffen en aangehouden. Eerder op de avond was hij ook al enige keren uit het dorp verwijderd. De man zit vast voor nader verhoor.

Groningen: autos vernield

Op de Kochstraat heeft de politie afgelopen nacht een drietal 16-jarige jongens opgepakt. Een getuige zag en hoorde dat de drie spiegels van autos aan het vernielen waren. Hierna vluchten de dadertjes een woning binnen. Toen agenten de schade aan het opnemen waren kwamen de drie weer naar buiten en konden ze worden ingerekend. Aan het bureau gaven ze hun daden toe. Na verhoor werden ze overgedragen aan de ouders. In totaal werden vier beschadigde autos aangetroffen. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: vernieling schoolruiten

Twee 14 en 16-jarige jongens uit Bedum werden afgelopen nacht op het Heerdenpad op heterdaad betrapt bij het vernielen van ruiten van een school. Een in burger geklede politieman zag dat de beide kornuiten met een derde verdachte probeerden de ramen van de school in te gooien. De twee konden met behulp van andere agenten ter plaatse worden ingerekend. De derde verdachte zal later worden gehoord. De heren zijn na het opmaken van een proces verbaal overgedragen aan de ouders

Groningen: alcohol controle

Op meerdere plaatsen in de provincie werden alcohol controles gehouden. In de stad Groningen werd op het Hoornsediep een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij bleek bij controle 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen. In Wildervank werd een 44-jarige vrouw uit Eexterveenschekanaal aangehouden n. Zij kwam op haar bromfiets bijna in botsing met een auto. Daarbij kwam zij ten val doordat ze niet meer op haar benen kon staan vanwege alcohol gebruik. Aan het politiebureau werd een blaastest afgenomen, waarbij bleek dat ze ruim 1.5 promille in haar bloed had. Ook haar rijbewijs werd ingenomen.

In Oude Pekela werd op de Hugo de Grootstraat een 48-jarige man uit Winschoten aangehouden. Hij bleek na controle 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien reed hij in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en de auto niet was verzekerd.

Op de Oostwolderweg reed een 25-jarifge man uit Winschoten tegen een boom. De man bleek alcohol gedronken te hebben, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Bij controle werd ruim 1.5 promille alcohol waargenomen. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

In Veendam werd op de Molenstreek een 21-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij reed met zijn snorfiets onder invloed van alcohol. Controle wees uit dat de man 1.4 promille in zijn bloed had. Het rijbewijs is hij kwijt.

Een 20-jarige man uit Meeden raakte in Veendam zijn rijbewijs kwijt. Hij reed over de Van Beresteijnstraat toen hij werd gecontroleerd. Controle leerde dat hij 1.3 promille in zijn bloed had.


*Overigens werd er elders in de provincie nog eens zes bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed met een geringe overschrijding van net 0.5 promille.

Groningen: uitlokking tot geweld

Op de Poelestraat is afgelopen nacht een 23-jarieg man uit assen opgepakt en ingesloten. De man viel bezoekers van het Centrum lastig. Nadat hij eerder was gewaarschuwd en weggestuurd kwam hij korte tijd later opnieuw terug. Weer viel hij bezoekers lastig en daagde ze uit om te vechten. Hierop werd de verdachte met gepast geweld aangehouden en voor de rest van de nacht ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Uithuizermeeden: zender uit de lucht gehaald

In samenwerking met de Radio controle Dienst heeft de politie vrijdag in een woning aan de Langelandsterweg een illegale zender ontmanteld. De bewoner, een 40 jarige man uit Uithuizermeeden werd daarbij aangehouden. Ook al eerder werd bij de man een zender verwijderd. De politie trad op in verfband met een aanhoudende stroom van klachten uit de buurt. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt en in overleg met het Openbaar Ministerie wordt de zender vernietigd.