Politie Haaglanden

persberichten 29 april

Haaglanden, 29-04-2006

Verdachte na schietincident aangehouden

Den Haag Op zaterdag 29 april rond middernacht werd op de Hofweg een 23-jarige Hagenaar neergeschoten. Politiepersoneel dat getuige was van het schietincident kon direct mede op aanwijzingen van omstanders een eveneens 23-jarige Hagenaar aanhouden. Politieagenten zagen dat door de verdachte kort voor de aanhouding een vuurwapen richting een mensenmenigte werd gegooid. Het wapen werd direct veilig gesteld in beslag genomen. Het slachtoffer werd met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen. Hij verkeerd niet in levensgevaar. De verdachte ontkent toto op heden elke betrokkenheid en wordt op maandag
1 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dikke pech

Den Haag Een 36-jaroge Hagenaar die op zaterdag 29 april rond middernacht met een biertje in zijn hand door het centrum liep werd aangesproken op zijn alcoholgebruik. Hij kon direct de cel in aangezien de man nog 93 dagen hechtenis te goed had.

Man (22) neergestoken

Den Haag Op zaterdag 29 april om 02:00 uur werd op het Spuiplein een 22 jarige Hagenaar neergestoken. Het slachtoffer voelde in de mensenmassa iets prikken en korte tijd later bleek dat hij in zijn zij was gestoken. Volgens het slachtoffer zou de verdachte mogelijk een man zijn. Leeftijd circa 15 jaar en het haar in vlechtjes naar achteren ingevlochten. Het slachtoffer werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. Aanleiding tot het steekincident is niet bekend. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Jan Hendrikstraat of telefonisch via 0900-8844.

Wateroverlast leidt tot vondst hennepkwekerij

Den Haag Waterlekkage in een perceel in de Draaistraat op zaterdag 29 april om 12:30 uur leidde naar een hennepkwekerij. In totaal werden 500 plantjes aangetroffen en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de bewoner van het pand in.

Vrouw (81) gedupeerd na diefstal

Den Haag Een 81-jarige vrouw uit Den Haag ontdekte op vrijdag 28 april om 15:00 uur dat zij ernstig gedupeerd. Door nog onbekende redenen raakte de vrouw op woensdag 25 april j.l. haar pinpas kwijt bij het boodschappen doen. In korte tijd werd er van haar rekening een bedrag van 4.800,-- gepind.

Giromaat vernield, verdachte aangehouden

Den Haag Politieagenten zagen op vrijdag 28 april om 20:00 uur dat een man met een baksteen op de Lange Poten een giromaat vernielde. Voor dat de man nog meer schade kon aanrichten werd hij aangehouden en ingesloten. Waarom de man de pinautomaat trachtte te slopen is niet bekend geworden.

Vroege borrel op Koninginnedag

Rijswijk Op zaterdag 29 april om 10:30 uur werd op de Rotterdamseweg een 26-jarige Rijswijker aangehouden. De man veroorzaakte in de Willemstraat een aanrijding en reed daarna door. Getuigen noteerden het kenteken en belden direct de politie die de man korte tijd later zag rijden. Hij blies aan het bureau 790 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brand in de kas

Honselersdijk Op vrijdag 28 april om 17:45 uur ontstond in een schuur aan de Oostheullaan een grote uitslaande brand. De schuur brandde geheel uit. In verband met de grote publieke belangstelling sloot de politie de omgeving voor al het verkeer af. De schuur moet als verloren worden beschouwd. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kort sluiting in een elektrisch apparaat dat in de schuur aanwezig was.

Agressie in het verkeer

Naaldwijk Op vrijdag 28 april om 18:40 uur werd op de Middelbroekweg een 21-jarige Naaldwijker mishandeld. Een 36-jarige automobilist uit Naaldwijk ergerde zich aan het rijgedrag van de 21-jarige. Op het moment dat de 21-jarige moest stoppen voor een rood verkeerslicht stapte de ander man uit en sloeg hem in het gezicht. Hierna reed de man verder. Hij werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. Hij werd na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Goed in de fout

Naaldwijk Op zaterdag 29 april om 09:00 uur werd op de Grote Woerdlaan een 35-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De man blies bij een alcoholcontrole 340 ug/l. Tevens bleek dat de man geen rijbewijs had waarop de Officier van Justitie besloot dat zijn auto in beslag kon worden genomen.

Verdachte (17) diefstal fiets aangehouden

Leidschendam Op zaterdag 29 april om 01:00 uur werd op de Duindoorn een 17-jarige inwoner uit Voorburg aangehouden. De man werd betrapt op het moment dat hij een fiets wilde weg nemen. De man werd ingesloten en de volgend ochtend gehoord waarbij hij verklaarde dat hij dusdanig veel had gedronken dat hij zich totaal niets meer kon herinneren wat er was gebeurd. De man kreeg een proces-verbaal.

Verdachten (20) baldadigheid aangehouden

Leidschendam - Op zaterdag 29 april om 03:00 uur werden op de Burg. Banninglaan twee verdachten (20) uit Leidschendam aangehouden. De mannen gooiden enkele verkeershekken omver waarna ze door surveillerende politieagenten werden aangehouden. De mannen kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Verdachten mishandeling aangehouden

Delft Op zaterdag 29 april om 05:30 uur werden op het Bolwerk twee verdachten (17 jaar) aangehouden. De mannen worden verdacht drie inwoners uit Delft (17-19) in de Peperstraat te hebben mishandeld. Op basis van enkele getuigen werden de jongeren aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.

Motorfiets belandt in het water

Pijnacker Op vrijdag 28 april om 17:30 uur belandde op de Overgauwseweg van een 38-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs zijn motorfiets in het water. De man wilde afremmen voor een overstekende eend en kwam vervolgens ten val waarbij zijn motorfiets het water in gleed. De onfortuinlijke motorrijder raakte slechts licht gewond. Zijn motor raakte zwaar beschadigd.

Verdachte (17) na bedreiging met wapen aangehouden

Nootdorp Op zaterdag 29 april om 02:00 uur werd op de Margriet een 17-jarige Nootdorper aangehouden. De man bedreigde een 20-jarige plats genood met een vuurwapen. Politiepersoneel die een onderzoek instelden hielden de man aan en troffen in zijn woning een replica vuurwapen aan. Het wapen was nauwelijks van echt te onderscheiden en geschikt voor bedreiging. Dergelijke wapens zijn verboden. De man werd voor nader verhoor ingesloten en het wapen werd in beslag genomen.

Verdachte botst tegen boom na achtervolging politie

Zoetermeer OP zaterdag 29 april om 01:20 uur werd op de van Aalstlaan een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden. Politieagenten zagen de man met zijn voertuig vreemde capriolen uit halen op het parkeerterrein nabij het Silverdome. Toen de politieagenten de man wilde controleren reed hij met hoge snelheid weg. Op de van Aalstlaan vloog de man uit de bocht en belandde via het fietspad tegen een boom. De man bleek onder invloed en blies aan het bureau 600 ug/l. Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had en de auto zonder toestemming van zijn ouders had geleend. Het voertuig raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd. De man kan een forse bekeuring tegemoet zien.

Verdachte (23) vernielt stoplicht

Zoetermeer Op zaterdag 29 april om 02:00 uur werd op de Jacob Leendert van Rijweg een 23-jarige Zoetermeerder aangehouden. Een getuige zag dat de man een verkeerslicht vernielde en hield de verdachte aan en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte werd aan het bureau gehoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Dubbel rijden onder invloed eindigt in de cel

Zoetermeer Op zaterdag 29 april om 04:00 uur veroorzaakte op de Jan Hoornstraat een 22-jarige automobilist uit Den Haag een aanrijding. De man raakte door de aanrijding korte tijd buiten bewustzijn. Zijn 21-jarige passagier trachtte de auto te verplaatsen en bleek net als de 22 jarige bestuurder onder invloed te zijn. Beiden mannen werden aangehouden. De eerste bestuurder blies aan het bureau 540 ugl. Van de andere is geen uitslag bekend. Bij het verhoor aan het politiebureau bleek dat beide mannen in het bezit waren van 25 XTC pillen die ze wilden verkopen aan andere personen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de mannen ingesloten en worden ze maandag 1 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.