Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER GRIJPT NET NAAST PODIUM!

HOCKENHEIM, 29 APRIL 2006 - Een goed begin is het halve werk! Tijdens de derde ronde om de 2006 Recaro Formel 3 Cup heeft Renger van der Zande vanmiddag in Hockenheim zijn tanden laten zien door sterk voorin mee te vechten. Met een raketstart vanaf de derde positie klom de Nijmeegse Q-dancer nog voor de eerste bocht op naar de tweede plaats vlak achter de uiteindelijke racewinnaar Joey Foster. Hij kreeg een duw het gras op en verloor één positie met zijn Dallara HWA Mercedes. De gok om deze race met weinig downforce op de voorvleugel te starten, bracht niet het gewenste resultaat. Zijn vierde plaats aan de eindstreep maakt de Rookie van Seyffarth Motorsport dan ook alleen maar hongeriger voor de tweede race morgen!

Al in de kwalificatie op vrijdagochtend verbaasde Renger vriend en vijand door pas in zijn tweede Formule 3 weekend een uitstekende derde en vierde startpositie weg te kapen. Waar de vrije training op donderdag nog werd gedomineerd door de regen, was vrijdag en vandaag de zon meester over het 4,574 kilometer lange Grand Prix circuit. Na zijn podiumfinish vorige week op Oschersleben op een opdrogende baan, showde de kopman van Seyffarth Motorsport vandaag dat hij ook op volledig droog asfalt zijn mannetje staat ten opzichte van zijn meer ervaren concurrenten in de top van dit kampioenschap. Zijn stevige tweede plaats in het Rookie kampioenschap, met slechts enkele punten achterstand op Joey Foster, daagt de Q-Dance rijder behoorlijk uit. De eerste paar races hebben voor Renger nog het karakter van een training, gezien zijn korte voorbereiding op het seizoen. De kansen liggen voor het oprapen voor de jonge Nederlands Kampioen Formule Renault om al in zijn eerste Formule 3 seizoen de dans te leiden.

RENGER VAN DER ZANDE: "You win some, you loose some. Voor de race hadden we besloten om met weinig voorvleugel te starten om een hogere topspeed te pakken. Na een goede start werd ik echter door Kool op het gras gezet, waardoor ik mijn winst weer kon inleveren. De gok om met minder downforce te rijden werkte goed op de rechte stukken, maar bij het uitkomen van de langzame bochten verloor ik tijd. Hierdoor kon Bruins me voorbij steken. Geeft niks, want als je het niet probeert weet je het niet! Morgen gaan we in ieder geval weer volgas om wel op het podium te komen!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen we u graag naar Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com of kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)