Digitale Gemeente Houten

Tien jaar OKE Pop: weer terug bij De Grund!

woensdag 19 april 2006 - Bron: Oke

De tiende editie van OKE Pop wordt voor het eerst in vijf jaar weer op de oude, vertrouwde stek georganiseerd: op het grasveld naast sociaal-cultureel centrum De Grund. Lekker in het gras liggen, een biertje drinken en luisteren naar de beste bands uit Houten en omstreken. Op Koninginnedag, 29 april, van 11.00 tot 18.30 uur. De entree is vanzelfsprekend gratis.

Naast een podium is er die dag nog van alles te vinden: de OKE-bar voor alles wat het beste nat gedronken kan worden, een eettent voor de vette en iets-minder vette hap en leuke dingen voor de kleine bezoekers (iets met schminken).

Daarnaast vindt op het terrein ook een heus, gezellig beachvolleybaltoernooi plaats, georganiseerd door volleybalvereniging Taurus op de Taurus Beach.

Sustained
En o ja, Houtens Fijnsten treden ook op. Het beste van 10 jaar OKE Pop. Op het hoofdpodium. Niet te missen, want er is er maar één:

11.00
Evasion (Jonge honden pop)

12.15
Rolling Bones (Jaren 60 en 70)

13.30
Ruud Vis Band (Nederpop)

14.45
Sustained (Rock en pop)

16.00
Zilver (Nederlandstalig)

17.15
Red Shots (Rockabilly)

Tussen de bands door wordt u vermaakt door s Houtens Grootste Variétéartiesten, een smartlapzanger en dj Erik O. Ook als het onverhoopt mocht regenen dan bent u nog steeds bij ons te gast in onze tenten.

Meer informatie is te vinden op de website: www.okepop.nl.

Extra informatie:
OKE Pop is een muziekfestival dat nu voor de tiende keer wordt georganiseerd. Het is traditiegetrouw één van de publiekstrekkers in Houten op Koninginnedag. Het festival wordt georganiseerd door een aparte club binnen jongerenvereniging Ons Kent Eenieder. Het doel is een zo gevarieerd mogelijk en zo verrassend mogelijk programma voor te schotelen aan de bezoekers. Voor ieder wat wils, maar zeker ook muziek voor iedereen: van covers tot eigen muziek, van rock tot Nederpop. Soms een uitspattinkje zoals een dj of een rapformatie. Altijd met een sterke Houtense bezetting en hoewel er ook muziek uit de jaren60 en 70 op het programma staat, is er altijd plaats voor jong, aanstormend talent.
De geschiedenis van het festival is op te delen in vier delen. In 1997 en 1998 was de opzet in de eerste plaats kleinschalig en werd er gespeeld vanaf een boerenkar. Het jaar erna was het allemaal heel anders: de koningin kwam langs in Houten en OKE Pop vierde dit mee met een groter podium en bands van 9.00 s ochtends tot 21.00 uur s avonds met onder andere de Beatbusters die later landelijk doorbraken. Ook 2000 was groter van opzet. De derde periode werd ingeluid met de verhuizing van het festival naar Het Rond en later het voormalige terrein van De Spil. Onder de hoede en onder de tent van het oranjecomité werd voortaan het festival gevierd. De vierde periode wordt dit jaar ingegaan. Vanwege het tienjarig bestaan wilde men weer een keer terug naar het terrein naast De Grund. Weer lekker liggen in het gras en luisteren naar de bands.

Jongerenvereniging Ons Kent Eenieder is (oorspronkelijk) een Rooms-katholieke vereniging die al bijna 21 jaar bestaat en tot doel heeft een ontmoetingsplek te vormen voor jongeren van 12 tot 22 jaar in Houten. Als iemand lid is van OKE kan hij of zij op vrijdagavond langskomen om gezellig te dansen, spelletjes te spelen of te praten. Eén keer per maand organiseert OKE ook een activiteit, zoals kamp, kanovaren in de Ardennen, bowlen, wandklimmen en dergelijke. Ook feesten, avonden met bands en het popfestival OKE Pop (op Koninginnedag) vormen een deel van het programma. Daarnaast draait de vereniging in zijn geheel op vrijwilligers. Er geldt daarbij het motto (/ cliché): voor jongeren, door jongeren. Op die manier is de vereniging ook een thuis voor een grote, jonge groep productieve organisatoren. Meer informatie via: www.oke-houten.nl .

Volleybalvereniging Taurus bestaat ook alweer ruim dertig jaar en is intussen een begrip geworden in sportief Houten. Residerend in de Taurus sporthal spelen jong en oud deze sport in vele teams. De eerste teams doen het de afgelopen jaren erg goed. Met name de dames, want die komen nu uit in de landelijke eerste divisie. Taurus kent naast de sportieve activiteiten ook tal van andere bezigheden. De Jeugdraad van Taurus organiseert bijvoorbeeld voor de jeugdteams feesten, filmavonden en dergelijke. Meer informatie via: www.volley.nl .

Voor in de Agenda:
Zaterdag 29 april, Koninginnedag / Jongerenvereniging OKE / OKE Pop / De Grund (De Poort 79) / 11.00-18.30 uur

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).