Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN NW-VELUWE 28 OP 29 APRIL 2006

Heerde
Vernieling
27 op 28 april tussen 18.30 en 07.00 uur
De eigenaar van een winkel deed aangifte van vernieling van een ruit van ongeveer 3,5 bij 2,5 meter. De ruit werd vernield met vermoedelijk een luchtdrukgeweer. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Epe
Winkeldiefstal
Hoofdstraat
26 april
De winkeleigenaar deed aangifte van diefstal van een drietal poloshirts. Mogelijk gaat het bij de daders om twee nog onbekende mannen. De ene man leidde dat aandacht van de verkoper af, terwijl de ander de poloshirts wegnam. De diefstal kwam aan het licht toen de verkoper de volgende dag drie beveiligingsknoppen aantrof in een hoekje van de winkel. Kennelijk heeft de dader kans gezien deze beveiligingsknoppen van de kleding te verwijderen. Beide mannen waren tussen de 1.80 en 1.90 meter groot en één van hen sprak gebrekkig Duits.

Snelheidscontrole
Op vrijdag 28 april is een snelheidscontrole gehouden op de Deventerweg in Harderwijk. Van de 1100 voertuigen die passeerden reden er 66 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Heerde
Een 19-jarige bromfietser uit Heerde werd op 28 april rond 16.56 uur gecontroleerd door de politie omdat hij wel erg hard reed. Bij controle op de rollentestbank bleek de bromfiets teveel vermogen te hebben. Daarnaast bleek de bromfietser ook onder invloed van alcohol. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring.

Ermelo
Rijden onder invloed
A28
28 april rond 21.11 uur
Getuigen reden achter een auto die met hoge snelheid slingerend reed over de A28. Volgens de getuigen zou de bestuurder enkele malen bijna een aanrijding hebben veroorzaakt. De getuigen probeerden de bestuurder met lichtsignalen te waarschuwen, maar de automobilist reed gewoon door. De getuigen bleven achter de auto rijden tot hij stopte bij een camping in Ermelo. De politie was inmiddels bijgepraat en kwam even later ter plaatse. De man was inmiddels zijn woning binnengegaan en al voor de TV in slaap gevallen. De politie hield de man aan. Hij blies op het politiebureau 590 ug/l, gelijk aan 1,4 promil. Het rijbewijs van de man, een 30-jarige inwoner uit Nunspeet, werd ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk
Rijden onder invloed
28 april rond 22.05 uur.
De politie kreeg melding van een aanrijding. Een 51-jarige automobilist uit Apeldoorn was bij het wegrijden tegen een geparkeerde auto gereden. Ter plaatse trof de politie de bestuurder nog in zijn auto aan. Bij een eerste blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau was de man kennelijk niet meer in staat om een geldige blaastest af te leggen. Hij weigerde vervolgens een bloedproef te ondergaan, wat op zich ook een misdrijf is. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hattem
Vernieler aangehouden
Hessenweg
29 april rond 02.18 uur
Een getuige zag hoe een 21-jarige man op een bromfiets de spiegel van een geparkeerde auto aftrapte. Aan de hand van het signalement trof de politie de jongen even later in de omgeving aan. Hij werd aangehouden en bekende op het politiebureau de vernieling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elburg / Putten
Rijden onder invloed
De politie controleerde op de Eperweg in Elburg op 29 april rond 02.56 uur een 27-jarige automobilist uit Epe. Bij controle bleek hij 600 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben, wat overeenkomt met 1,4 promil. Van de man werd het rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Tegen een 19-jarige autobomilist uit Putten is ook proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Hij reed 29 april rond 02.50 uur over de Roosendaalseweg in Putten. Hij blies 570 ug/l (1,3 promil). Omdat hij beginnend bestuurder is en al eerder was bekeurd voor rijden onder invloed werd van hem het rijbewijs ingevorderd.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
Bereikbaar via de perstelefoon.

---- --